Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - B év Krisztus Király vasárnapja

2018.12.14

Krisztus Király vasárnapja

 

2018. november 25.

 

Péntek (november 30.):              Szent András apostol ünnepe

 

 

  1. November 25-én, vasárnap országos gyűjtés van a Karitász javára, amely adományokkal a rászorulókat támogatja Anyaszentegyházunk.

 

  1. November 25-e, Krisztus Király vasárnapja az egyházi év utolsó vasárnapja. A mai szentmise végén ünnepélyesen kitesszük az Oltáriszentséget, elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát a felajánló könyörgéssel együtt. Akik ezen az ájtatosságon részt vesznek, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel.

 

  1. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új Ember, Keresztény Élet illetve Adoremus újságokat előfizetni, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újság- előfizetést a jövő évre – mint idén is – csak a teljes díj befizetésével áll módunkban elfogadni. Az éves díjakról hamarosan tájékoztatom a Testvéreket.

 

  1. Adventi zenei áhítatok lesznek a testvéregyházakkal együtt szombatonként 1700 órától a templomokban. Ezen alkalmak előtt a város főterén ökumenikus gyertyagyújtás lesz 1630-tól, majd közösen vonulunk az áhítatok helyszínére. Az első zenei áhítatra december 1-jén, szombaton kerül sor a református templomban. Tiszteljük meg egymást, intézzük úgy, hogy ezen alkalmakon részt tudjunk venni!

 

  1. Adventi időben a szentmisék rendje a következőképpen változik. Hétfőn 600 óra (rorátés szentmise), kedden 600 óra (rorátés szentmise), szerda 800 óra, csütörtökön 600 óra (rorátés szentmise), pénteken 1800 óra, és szombaton 600 órakor (rorátés szentmise).