Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - B év Nagyböjt 4. vasárnap

2018.03.27

Nagyböjt 4. vasárnap

 

2018. március 11.

  1. Előre hirdetem, hogy március 18-án,vasárnap országos gyűjtés lesz a Szentföld javára. Így adjuk majd adományainkat.
  2. Nagyböjt péntekjein 1715 órától keresztutat járunk. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket. valamint, hogy minél többen vállaljanak imádkozni egy-egy keresztúti stációt. A keresztút alatt gyónási lehetőséget biztosítunk.
  3. Május 14-19-ig lesz az egyházközség nagy zarándoklata, ezúttal Toscana-Umbriába, a szentek nyomában. A zarándoklat csúcspontja Assisi lesz, Szent Ferenc híres és kedvelt városa. Érintjük Firenzét, Pisát, Luccát, Sienát (Szent Katalin városát), Casciát (Szent Rita városát), Al Vernát a misztikus hegyek között, csaknem 1300 m magason, amely Szent Ferenc igen kedvelt helye volt, itt kapta meg stigmáit. Programunkat a mini állam, San Marino Köztársaság fővárosában, San Marinóban zárjuk, a Titano-hegy tetején. A zarándoklat költsége 6 nap/5 éjszakára félpanziós ellátással (reggeli-vacsora) 99.000 Ft + 20 euró, amelyet a buszon kell majd fizetni. Az első részletet 50.000 Ft-ot március 15-ig kérem befizetni a Plébánia Hivatalban. A programról bővebben nálam lehet érdeklődni.
  4. Előre hirdetem, hogy március 19-én, hétfőn Tabon tartjuk a fiatal papok találkozóját. 1100 órakor kezdődik az ünnepi szentmise. Ez a nap lesz egyben a katolikus iskola lelkinapja is húsvétra készülve. Kérem a Testvéreket, akinek van lehetősége, egy kis süteménnyel, illetve rágcsálnivalóval szíveskedjen segíteni, hogy az atyákat méltó módon vendégül láthassuk, amelyet előre is hálásan köszönök.
  5. Március 19-én, hétfőn kezdődik a nagyböjti 3 napos lelkigyakorlatunk a 1800 órakor kezdődő szentmisék keretében, amely előtt 1730 órától gyónási alkalmat biztosítunk. A lelkigyakorlat vezetésére Menyhárt János szurdokpüspöki plébános atyát kértem fel a Váci Egyházmegyéből. Kérem, apostolkodjunk ez ügyben, hogy minél nagyobb számban együtt lehessünk, felkészülve legnagyobb ünnepünkre, a Húsvétra.
  6. Húsvéti virágokra szánt adományaikat szíves fogadjuk a kihelyezett perselyben az újságos polcnál illetve a sekrestyében. A Jó Isten fizessen vissza mindenkinek érte százszorosan.
  7. Március 4-11-ig az előző évhez hasonlóan tartós élelmiszereket gyűjtünk rászoruló embertársainknak. Adományaikat a Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. Ha ezt mindannyian megtesszük és legalább 1 kg adományt hozunk a templomba, újra nagyon sok családnak tudunk segíteni az irgalmas Jézus példáját követve.
  8. Szeretettel kérem a Testvéreket, jelentkezzenek Passió éneklésére a kántor úrnál. Nem elfelejtve, ez egy szép szolgálat, mert aki énekel, az kétszeresen imádkozik.
  9. Előre hirdetem, hogy március 13-án, kedden Lullán 1800 órától gyóntatás, majd 1830 órakor szentmise lesz, húsvétra készülve.