Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - B. év. Nagyböjt 1 vasárnap.

2018.02.22

Nagyböjt 1. vasárnap

 

2018. február 18.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

         Csütörtök (február 22.):            Szent Péter apostol székfoglalásának ünnepe

         Szombat (február 24.):              Szent Mátyás apostol ünnepe

        

 

  1. Február 25-én, vasárnap országos gyűjtés van a katolikus iskolák javára, így adjuk majd adományainkat.

 

  1. A lourdes-i imádság az esti szentmisék előtt, 1730-tól van a templomunkban hétfőn, kedden, csütörtökön és vasárnap. A közös imádkozásra szeretettel hívom és várom a Testvéreket.

 

  1. Nagyböjt péntekjein 1715 órától keresztutat járunk. Szeretettel kérem, hogy minél többen vállaljanak imádkozni egy-egy keresztúti stációt.

 

  1. Május 14-19-ig lesz az egyházközség nagy zarándoklata, ezúttal Toscana-Umbriába, a szentek nyomában. A zarándoklat csúcspontja Assisi lesz, Szent Ferenc híres és kedvelt városa. Érintjük Firenzét, Pisát, Luccát, Sienát (Szent Katalin városát), Casciát (Szent Rita városát), Al Vernát a misztikus hegyek között, csaknem 1300 m magason, amely Szent Ferenc igen kedvelt helye volt, itt kapta meg stigmáit. Programunkat a mini állam, San Marino Köztársaság fővárosában, San Marinóban zárjuk, a Titano-hegy tetején. A zarándoklat költsége 6 nap/5 éjszakára félpanziós ellátással (reggeli-vacsora) 99.000 Ft + 20 euró, amelyet a buszon kell majd fizetni. Az első részletet, 50.000 Ft-ot március 15-ig kérem befizetni a Plébánia Hivatalban. A programról bővebben nálam lehet érdeklődni.