Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C év Advent 1. vasárnap

2018.12.14

Advent 1. vasárnap

2018. december 2.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

         Hétfő (december 3.):                  Xavéri Szent Ferenc áldozópap emléknapja

Péntek (december 7.):                 Szent Ambrus püspök és egyháztanító emléknapja

         Szombat (december 8.):              A Boldogságos Szűz Mária

                                                         Szeplőtelen Fogantatásának főünnepe

 

 

  1. Adventi időben a szentmisék rendje a következőképpen változik. Hétfőn 600 óra (rorátés szentmise), kedden 600 óra (rorátés szentmise), szerda 800 óra, csütörtökön 600 óra (rorátés szentmise), pénteken 1800 óra, és szombaton 600 órakor (rorátés szentmise).

 

  1. Advent minden szombatján 1630 órától a város főterén ökumenikus gyertyagyújtás lesz.
  2. Adventi zenei áhítatok lesznek a testvéregyházakkal együtt szombatonként délután 1700 órától a templomokban. A második alkalomra december 8-án, szombaton kerül sor az evangélikus templomban, a Tabi Fúvószenekar közreműködésével. Adventi gondolatokat hirdet Sándor Zoltán református lelkipásztor. Tiszteljük meg egymást, intézzük úgy, hogy ezen alkalmakon részt tudjunk venni!
  3. Templomunk karácsony előtti nagytakarítása december 8-án, szombaton lesz 1330 órai kezdettel. Nagyon kérem, hogy aki tud, segítsen.
  4. Karácsonyi virágokra szánt adományaikat köszönettel fogadjuk a kihelyezett perselyben, vagy a sekrestyében.
  5. Előre hirdetem, hogy december 9-én, vasárnap Sérsekszőlősön 730órától gyóntatás, 800 órakor szentmise lesz. Lullán december 11-én, kedden 1630-tól gyóntatás majd szentmise. Zalán december 11-én, kedden 1745 órától gyóntatás, utána szentmise lesz. A többi faluban csak a szentmisék előtt lesz gyónási alkalom.
  6. Szeretettel közlöm a Kedves Testvérekkel, akik az idei évben még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat, ezt megtehetik a szentmisék előtt és után a sekrestyében, illetve a plébánián hivatali időben.