Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C év Advent 2. vasárnap

2018.12.14

 

Advent 2. vasárnap

2018. december 9.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

         Csütörtök (december 13.):          Szent Lúcia szűz és vértanú emléknapja

         Péntek (december 14.):               Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító

emléknapja

 

  1. Adventi időben a szentmisék rendje a következőképpen változik. Hétfőn 600 óra (rorátés szentmise), kedden 600 óra (rorátés szentmise), szerda 800 óra, csütörtökön 600 óra (rorátés szentmise), pénteken 1800 óra, és szombaton 600 órakor (rorátés szentmise).

 

  1.  Advent minden szombatján 1630 órától a város főterén ökumenikus gyertyagyújtás lesz.

 

  1. A III. Adventi zenei áhítat a testvéregyházakkal együtt december 15-én, szombaton délután 1700 órától a plébániatemplomban lesz. Az Ökumenikus Ifjúsági Zenekar közreműködésével. Adventi gondolatokat hirdet Arató Lóránd evangélikus lelkész úr. Tiszteljük meg egymást, úgy intézzük, hogy ezen alkalmon részt tudjunk venni!

 

  1. Adventi vásár lesz a templomunknál december 15-én, szombaton 1630-tól mézeskaláccsal és forralt borral is. A bevételt jótékonysági célokra fordítjuk. Mindenkit szeretettel várunk!

 

  1. Karácsonyi virágokra szánt adományaikat köszönettel fogadjuk a kihelyezett perselyben, vagy a sekrestyében.

 

  1. Előre hirdetem, hogy Lullán december 11-én, kedden 1630-tól gyóntatás majd szentmise, majd Zalán 1745 órától gyóntatás, utána szentmise lesz. A többi faluban csak a szentmisék előtt lesz gyónási alkalom.

 

  1. A betegek gyóntatását Tabon és a falvakban, december 20-án, csütörtökön végzem a reggeli óráktól. Kérem, szíveskedjenek jelezni a falvakban az egyházközségi képviselőknek, illetve Tabon a sekrestyében vagy a Plébánia elérhetőségein, hogy hol van idős testvérünk, akit otthonában felkereshetünk.

 

  1. Szeretettel kérem a kedves Testvéreket, akik az idei évben még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat, ezt megtehetik a szentmisék előtt és után a sekrestyében, illetve a plébánián hivatali időben.