Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C év Évközi 15. vasárnap

2019.07.30

 Évközi 15. vasárnap

 

2019. július 14.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (július 15.):            Szent Bonaventúra püspök és egyháztanító emléknapja

Csütörtök (július 18.):     Szent Hedvig királynő emléknapja

        

 

  1. Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 4000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható az Örömhírmondóban, illetve a plébánia honlapján is.

 

  1. A zalai templom búcsúját július 21-én, vasárnap a 930 órakor kezdődő szentmise keretében ünnepeljük. A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. (Tiszta lélek, szentáldozás és imádság a Szentatya szándékára.)

 

  1. A plébániatemplom tetőfelújítására gyűjtést hirdetek az Egyházközségben. Aki szívesen hozzájárulna a felújítás költségeihez - legfőként a tervezés költségeihez, ami 1 millió forint -, hálás szívvel köszönjük. A tetőfelújítás várható költsége 35 millió forint lesz.

 

  1. Hálásan köszönöm meg mindazok munkáját, akik a táborunk szervezésében és lebonyolításában kivették részüket! Egész heti áldozatos munkájukat a Jó Isten jutalmazza meg százszorosan! Tartalmas szép napokat tölthettünk együtt, amelyért elsődleges hála a Jó Istené!

 

  1. Előre hirdetem, hogy július 24-től augusztus 4-ig szabadságon leszek.

 

  1. Július 28-án, vasárnap Lullán 800 órai kezdettel, és a megyeri templomban 930 órakor lesznek szentmisék, amelyet Bálint Gábor atya, a Kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont püspöki biztosa végez majd. Tabon a szokott időpontokban kezdődnek a szentmisék hétköznap és vasárnap is, amelyet Lajos atya mutat be.

 

  1. Temetési ügyben az andocsi plébánost keressék a temetkezési vállalattal történő egyeztetés után.

 

  1. Augusztus 4-én, vasárnap 800 órakor Zalán a templomban az andocsi plébános tart szentmisét. Ezen a napon Sérsekszőlősön és a Bábonyban nem lesz szentmise. Tabon 1100 és 1800 órakor lesznek szentmisék, amelyet Lajos atya mutat be.