Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C év Évközi 16. vasárnap

2019.07.30

Évközi 16. vasárnap

 

2019. július 21.

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (július 22.):            Szent Mária Magdolna ünnepe

Kedd (július 23.):             Szent Brigitta szerzetesnő,

                                      Európa társvédőszentjének ünnepe

Szerda (július 24.):           Árpád-Házi Szent Kinga szűz emléknapja

Csütörtök (július 25.):     Szent Jakab apostol ünnepe

Péntek (július 26.):          Szent Joakim és Szent Anna, a Boldogságos Szűz Mária

szüleinek az emléknapja

 

  1. Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 4000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható az Örömhírmondóban, illetve a plébánia honlapján is.

 

  1. A plébániatemplom tetőfelújítására gyűjtést hirdetek az Egyházközségben. Aki szívesen hozzájárulna a felújítás költségeihez - legfőként a tervezés költségeihez, ami 1 millió forint -, hálás szívvel köszönjük. A tetőfelújítás várható költsége 35 millió forint lesz.

 

  1. Az Egyházközség szervezésében gyalogos zarándoklatot hirdetünk Tab-Kapoly-Zics-Nágocs útvonalon keresztül Andocsra, 2019. augusztus 15-én, csütörtökön. Csatlakozzon hozzánk, hogy együtt adhassunk hálát az andocsi Szűzanyának! Jelentkezni lehet 2019. augusztus 10-ig a sekrestyében szentmisék előtt és után, vagy a tabi plébánia elérhetőségeinek egyikén. Jelentkezéskor kérjük adja meg nevét, elérhetőségét. A csak oda utat vállalók estében a zarándokfüzet ára 300Ft/fő, a programfüzet a buszköltséggel együtt. 500Ft/fő.

 

  1. Július 24-től, augusztus 4-ig szabadságon leszek.

 

  1. Július 28-án, vasárnap Lullán 800 órai kezdettel, a megyeri templomban 930 órakor lesz szentmise, amelyet Bálint Gábor atya, a Kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont püspöki biztosa végez majd. Tabon a szokott időpontokban kezdődnek a szentmisék hétköznap és vasárnap is, amelyet Lajos atya mutat be.

 

  1. Temetési ügyben az andocsi plébánost keressék a temetkezési vállalattal történő egyeztetés után.
  2. Augusztus 4-én, vasárnap 800 órai kezdettel a zalai templomban az andocsi plébános tart szentmisét. Ezen a vasárnapon a sérsekszőlősi templomban és a bábonyi kápolnában nem lesz szentmise.