Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C év Évközi 17. vasárnap

2019.07.30

Évközi 17. vasárnap

2019. július 28.

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (július 29.):            Szent Márta emléknapja

Szerda (július 31.):           Loyolai Szent Ignác emléknapja

Csütörtök (augusztus 1.): Liguori Szent Alfonz Mária

                                      püspök és egyháztanító emléknapja

        

  1. Július 24-től augusztus 4-ig szabadságon vagyok. Temetési ügyben az andocsi plébánost keressék a temetkezési vállalattal történő egyeztetés után.

 

  1. Augusztus 4-én, vasárnap 800 órai kezdettel a zalai templomban az andocsi plébános tart szentmisét. Ezen a vasárnapon a sérsekszőlősi templomban és a bábonyi kápolnában nem lesz szentmise. Tabon a szokott időpontokban kezdődnek a szentmisék hétköznap és vasárnap is, amelyet Lajos atya mutat be.

 

  1. Augusztus 4. elsővasárnap, 1700 órától szentségimádás lesz a plébániatemplomban, Magyarország, egyházmegyénk, egyházközségünk lelki megújulásáért. 1800 órakor kezdődik a szentmise.

 

  1. Augusztus 15-én, csütörtökön Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. PARANCSOLT ÜNNEP, A SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Olyan parancsolt ünnepünk, amely nem munkaszüneti napra esik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk katolikusok. Úgy intézzük dolgainkat, hogy a munka mellett is családunk minden tagja részt tudjon venni a 800 vagy a 1800 órakor kezdődő szentmisén.

 

  1. Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 4000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható az Örömhírmondóban, illetve a plébánia honlapján is.

 

  1. A plébániatemplom tetőfelújítására gyűjtést hirdetek az Egyházközségben. Aki szívesen hozzájárulna a felújítás költségeihez - legfőként a tervezés költségeihez, ami 1 millió forint -, hálás szívvel köszönjük. A tetőfelújítás várható költsége 35 millió forint lesz.

 

  1. Az Egyházközség szervezésében gyalogos zarándoklatot hirdetünk Tab-Kapoly-Zics-Nágocs útvonalon keresztül Andocsra, 2019. augusztus 15-én, csütörtökön. Csatlakozzon hozzánk, hogy együtt adhassunk hálát az andocsi Szűzanyának! Jelentkezni lehet 2019. augusztus 10-ig a sekrestyében szentmisék előtt és után, vagy a tabi plébánia elérhetőségeinek egyikén. Jelentkezéskor kérjük, adja meg nevét, elérhetőségét. A csak oda utat vállalók estében a zarándokfüzet ára 300Ft/fő, a programfüzet a buszköltséggel együtt 500Ft/fő.