Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C év Évközi 18. vasárnap

2019.07.30

Évközi 18. vasárnap

2019. augusztus 4.

Ünnepek, emléknapok:

 

Kedd (augusztus 6.):                  Urunk Színeváltozásának ünnepe

Csütörtök (augusztus 8.): Szent Domonkos áldozópap emléknapja

Péntek (augusztus 9.):      A keresztről nevezett Szent Teréz Benedikta (Edith Stein)

szűz és vértanú, Európa társvédőszentjének ünnepe

Szombat (augusztus 10.):  Szent Lőrinc diakónus és vértanú ünnepe

 

        

  1. Augusztus 4. elsővasárnap, 1700 órától szentségimádás lesz a plébániatemplomban, Magyarország, egyházmegyénk, egyházközségünk lelki megújulásáért. 1800 órakor kezdődik a szentmise. Ezen a vasárnapon a sérsekszőlősi templomban és a bábonyi kápolnában nem lesz szentmise.

 

  1. Augusztus 15-én, csütörtökön Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. PARANCSOLT ÜNNEP, A SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Olyan parancsolt ünnepünk, amely nem munkaszüneti napra esik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk katolikusok. Úgy intézzük dolgainkat, hogy a munka mellett is családunk minden tagja részt tudjon venni a 800 vagy a 1800 órakor kezdődő szentmisén.

 

  1. Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 4000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható az Örömhírmondóban, illetve a plébánia honlapján is.

 

  1. A plébániatemplom tetőfelújítására gyűjtést hirdetek az Egyházközségben. Aki szívesen hozzájárulna a felújítás költségeihez - legfőként a tervezés költségeihez, ami 1 millió forint -, hálás szívvel köszönjük. A tetőfelújítás várható költsége 35 millió forint lesz.
  2. Az Egyházközség szervezésében gyalogos zarándoklatot hirdetünk Tab-Kapoly-Zics-Nágocs útvonalon keresztül Andocsra, 2019. augusztus 15-én, csütörtökön. Csatlakozzon hozzánk, hogy együtt adhassunk hálát az andocsi Szűzanyának! Jelentkezni lehet 2019. augusztus 10-ig a sekrestyében szentmisék előtt és után, vagy a tabi plébánia elérhetőségeinek egyikén. Jelentkezéskor kérjük, adja meg nevét, elérhetőségét. Gyülekező a plébániatemplomnál 430 órától. 445 órakor a zarándokok megáldása lesz, majd indulás 500 órakor. A csak oda utat vállalók estében a zarándokfüzet ára 300Ft/fő, a programfüzet a buszköltséggel együtt. 500Ft/fő.