Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C év Évközi 19. vasárnap

2019.10.01

Évközi 19. vasárnap

2019. augusztus 11.

Ünnepek, emléknapok:

 

Kedd (augusztus 13.):       Boldog XI. Ince pápa emléknapja

Szerda (augusztus 14.):     Szent Maximilián Mária Kolbe

áldozópap és vértanú emléknapja

Csütörtök (augusztus 15.):         Szűz Mária Mennybevételének (Nagyboldogasszony)

                                      Főünnepe, PARANCSOLT ÜNNEP

 

  1. Augusztus 15-én, csütörtökön Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. PARANCSOLT ÜNNEP, A SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Olyan parancsolt ünnepünk, amely nem munkaszüneti napra esik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk katolikusok. Úgy intézzük dolgainkat, hogy a munka mellett is családunk minden tagja részt tudjon venni a 800 vagy a 1800 órakor kezdődő szentmisén.
  2. Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 4000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható az Örömhírmondóban, illetve a plébánia honlapján is.
  3. A plébániatemplom tetőfelújítására gyűjtést hirdetek az Egyházközségben. Aki szívesen hozzájárulna a felújítás költségeihez - legfőként a tervezés költségeihez, ami 1 millió forint -, hálás szívvel köszönjük. A tetőfelújítás várható költsége 35 millió forint lesz. Eddig összegyűlt a tervezési költség fele, azaz 500 ezer Ft, amit hálás szívvel köszönök meg.
  4. Az Egyházközség szervezésében gyalogos zarándoklatot hirdetünk Tab-Kapoly-Zics-Nágocs útvonalon keresztül Andocsra 2019. augusztus 15-én, csütörtökön. Csatlakozzon hozzánk, hogy együtt adhassunk hálát az andocsi Szűzanyának! Jelentkezni lehet 2019. augusztus 10-ig a sekrestyében szentmisék előtt és után, vagy a tabi plébánia elérhetőségeinek egyikén. Jelentkezéskor kérjük, adja meg nevét, elérhetőségét. Gyülekező a plébániatemplomnál 430 órától. 445 órakor a zarándokok megáldása lesz, majd indulás 500 órakor. A csak oda utat vállalók estében a zarándokfüzet ára 300Ft/fő, a programfüzet a buszköltséggel együtt. 500Ft/fő.
  5. Augusztus 18-án, vasárnap ünnepeljük a torvaji templom búcsúját a 930 órakor kezdődő szentmise keretében. Szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket!
  6. Augusztus 20-án, kedden államalapító Szent István királyunk ünnepevan. Lullán 830 órai kezdettel tartjuk a szentmisét kenyérszenteléssel. Tabon, a városi ünnepély után 1000 órától a Fuor Bones Quartet koncertje lesz a templomban, 1100 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, amelynek végén a testvéregyházak képviselőivel együtt megáldjuk az új kenyeret.  Ezen a napon 1800 órakor is lesz szentmise. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket e szép ünnepre.
  7. A torvaji búcsú miatt augusztus 18-án, vasárnap Zalán a szentmise 1300 órakor kezdődik majd!