Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C év Évközi 2. vasárnap

2019.03.07

Évközi 2. vasárnap

2019. január 20.

Ünnepek, emléknapok:

 

         Hétfő (január 21.):                   Szent Ágnes szűz és vértanú emléknapja

Csütörtök (január 24.):             Szalézi Szent Ferenc püspök és egyháztanító

emléknapja

Péntek (január 25.):                           Szent Pál apostol megtérése - Pál fordulása ünnepe

Szombat (január 26.):               Szent Timóteus és Szent Titusz püspökök

emléknapja

 

  1. Ökumenikus imahét január 20-27-ig az egész világon. A mi plébániánkon ezek az alkalmak a következőképpen alakulnak:

Január 21-én, hétfőn a katolikus templomban találkozunk, 1800 órakor, igét hirdet: Sándor Zoltán református lelkipásztor.

Január 22-én, kedden a református templomban találkozunk, 1800 órakor, igét hirdet: Sifter Gergely plébános.

Január 23-án, szerdán az evangélikus templomban találkozunk, 1800 órakor, igét hirdet: Sándor Zoltán református lelkipásztor.

Január 24-én, csütörtökön Lullán a katolikus templomban találkozunk 1800 órakor, igét hirdet: Arató Lóránd református lelkipásztor.

Január 25-én, pénteken a református templomban találkozunk, 1800 órakor, igét hirdet: Arató Lóránd evangélikus lelkész.

 

  1. Az ökumenikus imaalkalmak miatt január 21-től 25-ig a hétfői, keddi, csütörtöki és a pénteki szentmisék nem este, hanem reggel 700 órakor kezdődnek.

 

  1. Szeretettel kérem a Testvéreket, akinek lehetősége van, a január 21-i, hétfői szeretetvendégségre egy kis aprósággal vagy süteménnyel szíveskedjen segíteni, amely a katolikus iskola ebédlőjében lesz. Ha bármi oknál fogva eljönni nem tudnak, behozhatják a sekrestyébe vagy a plébániára. Segítő együttműködésüket a Jó Isten fizesse meg.

 

  1. Egyházközségi bálunkra cégek és magánszemélyek tombola felajánlását várjuk, amelyeket leadhatnak a plébánia hivatalban a jövő héten. Előre is köszönjük a szervezők nevében.
  2. Aki szeretne ebben az évben szentmisét mondatni az jelezze az időpontot minél előbb. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak.

 

  1. Kedves Testvérek! Január 26-án, szombaton bontjuk le a karácsonyfákat és a karácsonyi díszítést a templomban. Nagyon kérem, hogy akinek ideje engedi, segítsen ebben, hiszen utána a templomot is takarítani kell. Mind férfi, mind női segítségre nagy szükség van! A kezdés időpontja: január 26. reggel 800 óra.