Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C év Évközi 20. vasárnap

2019.10.01

Évközi 20. vasárnap

2019. augusztus 18.

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (augusztus 19.):      Szent Bernát apát és egyháztanító emléknapja

Kedd (augusztus 20.):       Szent István király, Magyarország fővédőszentjének

                                       főünnepe

Szerda (augusztus 21.):     Szent X. Piusz pápa emléknapja

Csütörtök (augusztus 22.):         Boldogságos Szűz Mária királynő emléknapja

Szombat (augusztus 24.):  Szent Bertalan apostol ünnepe

 

 

  1. Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 4000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható az Örömhírmondóban, illetve a plébánia honlapján is.

 

  1. A plébániatemplom tetőfelújítására gyűjtést hirdetek az Egyházközségben. Aki szívesen hozzájárulna a felújítás költségeihez - legfőként a tervezés költségeihez, ami 1 millió forint -, hálás szívvel köszönjük. A tetőfelújítás várható költsége 35 millió forint lesz. Eddig összegyűlt a tervezési költség fele, azaz 500 ezer Ft, amit hálás szívvel köszönök meg.

 

  1. Augusztus 18-án, vasárnap ünnepeljük a torvaji templom búcsúját a 930 órakor kezdődő szentmise keretében. Szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető! Szeretettel hívom és várom a Testvéreket!

 

  1. Augusztus 20-án, kedden államalapító Szent István királyunk ünnepe van. Lullán 830 órai kezdettel tartjuk a szentmisét kenyérszenteléssel. Tabon, a városi ünnepély után 1000 órától a Fuor Bones Quartet koncertje lesz a templomban, 1100 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, amelynek végén a testvéregyházak képviselőivel együtt megáldjuk az új kenyeret. Ezen a napon 1800 órakor is lesz szentmise. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket e szép ünnepre.

 

  1. A torvaji búcsú miatt augusztus 18-án, vasárnap Zalán a szentmise 13 órakor kezdődik.