Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C év Évközi 22. vasárnap

2019.10.01

Évközi 22. vasárnap

 

2019. szeptember 1.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Kedd (szeptember 3.):                 Nagy Szent Gergely pápa és egyháztanító

                                               emléknapja

Szombat (szeptember 7.):           Szent Márk, István, Menyhért áldozópapok,

kassai vértanúk ünnepe

 

 

  1. Szeptember 1-jén, vasárnap a bábonyi kápolnában 1300 órakor lesz a szentmise. Tabon a plébániatemplomban 1700 órától szentségimádást tartunk magyar hazánk, egyházmegyénk, egyházközségünk lelki megújulásáért, 1800 órai kezdettel pedig szentmise lesz.

 

  1. Szeptember 2-án, hétfőn megkezdődik az új tanév, és ezzel együtt a hitoktatás is az iskoláinkban. Köszönöm a hitoktatóink, Nyulné Németh Erika (katolikus iskola), Csirke Erika és Vajdáné Tóka-Farkas Ildikó munkáját, akik segítségemre lesznek az új tanévben. Kérjük a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről és engedjék, hogy a világi tanulmányok mellett a hittanórákon, és a vasárnapi szentmiséken Istent és az ő tanítását megismerjék.

 

  1. Szeptember 4-től kezdve a szerda reggeli szentmisék az iskolai tanév ideje alatt reggel 800 órakor kezdődnek.

 

  1. Előre hirdetem, hogy a megyeri templom búcsúját Kisboldogasszony ünnepéhez kötődően szeptember 8-án, vasárnap a 930 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk.

 

  1. Előre hirdetem, hogy a sérsekszőlősiek fogadalmi szentmiséjét Szent Kereszt felmagasztalása ünnepéhez kötődően a hegyi keresztnél tartjuk szeptember 15-én, vasárnap 1300 órától. Amennyiben az idő nem engedi, akkor a templomban 1300 órakor.

 

  1. Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével.