Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C év Évközi 25. vasárnap

2019.10.01

Évközi 25. vasárnap

 

2019. szeptember 22.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (szeptember 23.):              Pietrelcinai Szent Pió áldozópap emléknapja

Kedd (szeptember 24.):              Szent Gellért püspök és vértanú ünnepe

         Péntek (szeptember 27.):            Páli Szent Vince áldozópap emléknapja

        

 

 

  1. Szeptember 29-én, vasárnap Szentírás vasárnapja, ne feledkezzünk el, ha igazi Krisztus-követők akarunk lenni, akkor hallgatnunk kell Isten igéjét a szentmisében, de rendszeresen olvasnunk kell a Szentírást egyénileg és közösségileg is. Isten igéje segít bennünket abban, hogy felfedezhessük, mit vár el tőlünk Isten, és hogy üzenetét életre váltva hiteles keresztények lehessünk!

 

  1. Szeptember 24-én, kedden, iskolánk védőszentjének, Szent Gellért püspök és vértanú ünnepén 1100 órai kezdettel Varga László kaposvári megyéspüspök úr szentmisét mutat be a plébániatemplomban, amely alkalomra szeretettel hívjuk és várjuk a Testvéreket is.

 

  1. Szeptember 29-én, vasárnap tartjuk a sérsekszőlősi templom búcsúját, Szent Mihály főangyal tiszteletére a 800 órakor kezdődő szentmise keretében. A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. (Tiszta lélek, szentáldozás, Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy a Szentatya szándékára.)

 

  1. Előre hirdetem, hogy október 6-án, vasárnap a 1100 órás szentmise keretében termény-betakarítási hálaadó ünnepet tartunk. Szeretettel kérem a Testvéreket, hogy hozzanak magukkal olyan terményeket, amit szeretnének megáldatni, hálát adni érte. A terményeket ünnepi körmenetben helyezzük az Úr Krisztus lábai elé. A szentmise után agapét szeretnénk tartani, kérem, kínáljuk meg egymást abból, amit hoznak magukkal /sütemény, bor, kalács, szörp…/

 

  1. 2020. évi naptárak és a kalendárium már kapható. Megvásárolhatók a plébániatemplomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében.  Kalendárium 500 Ft, forgathatós naptár 300 Ft, gyereknaptár 250 Ft, egylapos falinaptár 50 Ft.