Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C év Évközi 29. vasárnap

2019.12.02

Évközi 29. vasárnap

A Missziók vasárnapja

 

2019. október 20.

Ünnepek, emléknapok:

 

Szerda (október 23.):        Kapisztrán Szent János áldozópap emléknapja

Péntek (október 25.):       Szent Mór püspök emléknapja

        

  1.  Október 20-án, vasárnap országos gyűjtés van a missziók javára, így adjuk adományainkat.

 

  1. Október a Rózsafüzér hónapja, az esti misék előtt hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken és vasárnap 1730 órától rózsafüzért imádkozunk.

 

  1. 2020. évi naptárak és a kalendárium már kapható. Megvásárolhatók a plébániatemplomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében.  Kalendárium 500 Ft, forgathatós naptár 300 Ft, gyereknaptár 250 Ft, egylapos falinaptár 50 Ft.

 

  1. November 1-jén, pénteken sírkőszentelést végzek 930 órától a tabi temetőben. Aki szenteltetni szeretne, kérem, jelezze a sekrestyében vagy a plébánián. Találkozó a ravatalozónál lesz! Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja és legalább lélekben imádkozik a megholtakért november 1-8-ig, mindennap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára.

 

  1. November 1-jén, pénteken Mindenszentek főünnepe, parancsolt ünnep. SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Szentmisék lesznek a plébániatemplomban 800 és 1800 órakor. A délelőtti és az esti szentmise végén is megtartjuk a megemlékezést elhunyt szeretetteinkért. Újra megkondulnak a harangok az idén elhunytakért.

 

  1. November 2.,  szombat, Halottak napja, szentmise lesz a plébániatemplomban 700 órakor. Akik meglátogatnak egy templomot vagy kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell elimádkozni. Ez a búcsú elnyerhető a megelőző vagy a következő vasárnapon és Mindenszentek ünnepén is.

 

  1. Plébániai Karitászcsoportunk idén ünnepli alapításának első évfordulóját. Ez alkalomból szeretettel hívjuk és várjuk a kedves Testvéreket 2019. november 9-én, szombaton a plébániatemplomba a 1530 órakor kezdődő ünnepi műsorra, amelyen közreműködik a Szent Gellért Római Katolikus Óvoda és a Tabi Fúvószenekar kamara csoportja, majd az azt követő hálaadó szentmisére, amit Excellenciás és Főtisztelendő Mayer Mihály nyugalmazott pécsi püspök úr mutat be az Andocsi Esperesi Kerület papságával együtt.