Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C év Évközi 3. vasárnap

2019.03.07

Évközi 3. vasárnap

 

2019. január 27.

 

Ünnepek, emléknapok:

Hétfő (január 28.):           Aquinói Szent Tamás áldozópap és egyháztanító

emléknapja

         Csütörtök (január 31.):    Bosco Szent János áldozópap emléknapja

Szombat (február 2.):       Urunk bemutatása, Gyertyaszentelő Boldogasszony

ünnepe

        

 

  1. Február 2., szombat, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Szentmise 700 órakor lesz, amely keretében gyertyaszentelést végzünk. Kérem a Testvéreket, a szentmisére gyertyákat hozzanak magukkal!

 

  1. Február 3-án, vasárnap minden szentmisében Balázs-áldásban részesítjük a Testvéreket. Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárását kérjük a torok és minden egyéb más betegségben.

 

  1. Egyházközségi bálunkra cégek és magánszemélyek tombola felajánlását várjuk, amelyeket leadhatnak a plébánia hivatalban a jövő héten. Előre is köszönjük a szervezők nevében.

 

  1. Február 9-én, szombaton tartjuk a VI. Egyházközségi bálunkat, amely 1730 órakor szentmisével kezdődik, amely előesti szentmise, így érvényes vasárnapra is. Majd átvonulunk a bál helyszínére, az önkormányzati iskola ebédlőjébe (Virág utca 12.). Kérjük, hogy italokat ne hozzanak be magukkal!!!

 

  1. Előre hirdetem, hogy február 16-án, szombaton Szent Bálint (Valentin) vértanú ünnepéhez kapcsolódva 1800 órára szerelmesek miséjére hívom és várom a házaspárokat, jegyespárokat. Értük imádkozunk, majd a szentmise végén külön áldásban részesülnek, és kis ajándékkal kedveskedünk nekik. Apostolkodjunk ez ügyben, hívjunk másokat is, hogy ez ne csak egy Amerikából érkezett felkapott dolog legyen, hanem hűségük közös ünnepe. A körülbelüli létszám miatt kérem, iratkozzanak fel, vagy jelentkezzenek a szentmisék előtt és után a sekrestyében és a plébánia elérhetőségein.

 

  1. Május 29. és június 4. között lesz az egyházközség nagy zarándoklata Nemzetek Mária-kegyhelyeire. Kérem, hogy akik jelentkeztek, az első részletet február 15-ig fizessék be a Plébánián, 100 eurót és 40.000 Ft-ot.