Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C év Évközi 4. vasárnap

2019.03.07

Évközi 4. vasárnap

 

2019. február 3.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

         Kedd (február 5.):            Szent Ágota szűz és vértanú emléknapja

Szerda (február 6.):          Miki Szent Pál és társai vértanúk emléknapja

        

 

  1. Február 3. első vasárnap, a bábonyi kápolnában is lesz szentmise, majd 1700 órától a plébániatemplomban szentségimádást tartunk, egyházmegyénk, egyházközségünk lelki megújulásáért, 1800 órakor pedig szentmise lesz.

 

  1. Február 9-én, szombaton tartjuk a VI. Egyházközségi bálunkat, amely 1730 órakor szentmisével kezdődik, amely előesti szentmise, így érvényes vasárnapra is. Majd átvonulunk a bál helyszínére, az önkormányzati iskola ebédlőjébe (Virág utca 12.). Kérjük, hogy italokat ne hozzanak be magukkal!!!

 

  1. Egyházközségi bálunkra cégek és magánszemélyek tombola felajánlását várjuk, amelyeket leadhatnak a plébánia hivatalban még ezen a héten. Előre is köszönjük a szervezők nevében.

 

  1. Előre hirdetem, hogy február 11-én, hétfőn este 1730 órától kezdjük a Lourdes-i kilencedet. A közös imádkozásra szeretettel hívom és várom a Testvéreket. A lourdes-i imádságot hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken és vasárnap az esti szentmise előtt mondjuk.

 

  1. Előre hirdetem, hogy február 16-án, szombaton Szent Bálint (Valentin) vértanú ünnepéhez kapcsolódva 1800 órára szerelmesek miséjére hívom és várom a házaspárokat, jegyespárokat. Értük imádkozunk, majd a szentmise végén külön áldásban részesülnek, és kis ajándékkal kedveskedünk nekik. Apostolkodjunk ez ügyben, hívjunk másokat is, hogy ez ne csak egy Amerikából érkezett felkapott dolog legyen, hanem hűségük közös ünnepe. A körülbelüli létszám miatt kérem, iratkozzanak fel, vagy jelentkezzenek a szentmisék előtt vagy után a sekrestyében, vagy a plébánia elérhetőségein.

 

  1. Május 29. és június 4. között lesz az egyházközség nagy zarándoklata Nemzetek Mária-kegyhelyeire. Kérem, hogy akik jelentkeztek, az első részletet február 15-ig fizessék be a Plébánián, 100 eurót és 40.000 Ft-ot.