Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C év Évközi 8. vasárnap

2019.03.07

Évközi 8. vasárnap

 

2019. március 3.

Ünnepek, emléknapok:

        

Szerda (március 6.):                   HAMVAZÓSZERDA SZIGORÚ BÖJTI NAP

 

 

  1. Március 6-án, szerdán hamvazószerda, szigorú böjti nap. Az egyházi előírások szerint a 18 és 60 év közöttiek csak háromszor ehetnek, és egyszer lakhatnak jól, illetve húst nem vehetnek magukhoz. Az ital, hacsak nem étel jellegű (pl. tej, leves), nem szegi meg a böjtöt. A főétkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. Fel vannak mentve a betegek, a terhes és szoptató anyák, akik egy étkezés alkalmával csak keveset fogyaszthatnak, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, és azok a szellemi dolgozók, akiket a böjt akadályozna kötelességük teljesítésében. Ezzel a nappal megkezdjük az előkészületünket Krisztus Urunk szenvedésének és feltámadásának méltó megünneplésére. Szentmisék lesznek a plébániatemplomban 800 és 1800  órai kezdettel. A szerdai és a vasárnapi szentmisék keretében is részesítjük a hamvazás szertartásában a Testvéreket.

 

  1. Nagyböjt péntekjein 1715 órától keresztutat járunk. Kérem, hogy minél többen vállaljanak el felolvasni egy-egy keresztúti elmélkedést. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket.

 

  1. Húsvéti virágokra szánt adományaikat szíves fogadjuk a kihelyezett perselyben az újságos polcnál illetve a sekrestyében. A Jó Isten fizessen vissza mindenkinek érte százszorosan.

 

  1. Szeretettel kérem a Testvéreket, jelentkezzenek Passió éneklésére a kántor úrnál. Nem elfelejtve, ez egy szép szolgálat, mert aki énekel, az kétszeresen imádkozik.