Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C év Húsvét 7. vasárnap

2019.06.19

Húsvét 7. vasárnapja

Urunk Mennybemenetele főünnep

 

2019. június 2.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (június 3.):             Lwanga  Szent Károly és társai vértanúk emléknapja

Szerda (június 5.):           Szent Bonifác püspök és vértanú emléknapja

 

 

  1.  Ma elsővasárnap van, 17 órakor szentségimádást tartunk Magyarország, egyházmegyénk, egyházközségünk lelki megújulásáért, valamint papi és szerzetesi hivatásokért.

 

  1. Június Jézus Szentséges Szívének hónapja, péntekenként fél 6 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

 

  1. Jövő vasárnap pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának az ünnepe lesz. Azt ünnep mindkét napján vasárnapi miserendet tartunk. Vasárnap 8 órakor Sérsekszőlősön, fél 10-kor Zalán, délután 1 órakor Bábonyban, 11 és 18 órakor Tabon, hétfőn 8 órakor Lullán, fél 10-kor Torvajon,  délután 1 órakor Megyeren, 11 és 18 órakor Tabon lesznek szentmisék.

 

  1. Június 12-től a szerda reggeli szentmisék az új tanév kezdetéig 700 órakor kezdődnek.

 

  1. Június 12-én, szerdán tartjuk katolikus iskolánk tanévzáró Te Deumát a plébániatemplomban. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, amelyet Varga László kaposvári megyéspüspök mutat be. Szeretettel hívjuk a híveket is!

 

  1. Június 14-én, pénteken az esti szentmise utánra összehívom az egyházközségek területéről azokat, akik a plébániatemplom búcsújának szervezésében és lebonyolításában szívesen kivennék részüket. Gondolok itt a falvak képviseletére, az ágakat szedőkre, a sátrakat állítókra, a sátordíszítőkre és mindazokra, akik vállalnának feladatot.

 

  1. Június 18-án, kedden az esti szentmise után 18.30-ra, szülői értekezletre hívom az egyházközségi táborban részt vevő gyermekek szüleit a plébániatemplomba. A szokásos nyári táborunk ebben az évben Pákozdon lesz július 1-jétől július 6-ig.

 

  1. Előre hirdetem, hogy június 23-án Úrnapja, a plébániatemplom búcsújának ünnepe. A szentmise csak Tabon lesz délelőtt 10 órakor és este 6 órakor. A délelőtti szentmise után megtartjuk a szokásos úrnapi körmenetet. Elsőáldozó ruhában várom a gyerekeket, valamint hitoktatóimat, délelőtt negyed 10 órára, hogy a mise előtt tudjunk még próbálni! Kérem, hogy a gyerekek virágszirmokat kis kosárban hozzanak magukkal, amelyet majd az Oltáriszentség előtt hintenek!