Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C év Nagyböjt 2. vasárnap

2019.03.27

Nagyböjt 2. vasárnap

 

2019. március 17.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

         Kedd (március 19.):         Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyesének                                                FŐÜNNEPE

 

 

  1. Nagyböjt péntekjein 1715 órától keresztutat járunk. Március 22-én egy családos keresztúti elmélkedésre hívom és várom szeretettel a családokat és a Testvéreket.

 

  1. Húsvéti virágokra szánt adományaikat szíves fogadjuk a kihelyezett perselyben az újságos polcnál illetve a sekrestyében. A Jó Isten fizessen vissza mindenkinek érte százszorosan.

 

  1. Szeretettel kérem a Testvéreket, jelentkezzenek Passió éneklésére a kántor úrnál. Nem elfelejtve, ez egy szép szolgálat, mert aki énekel, az kétszeresen imádkozik.
  2. Március 18-án, hétfőn a fiatal papok találkozója alkalmából 1100 órakor is lesz szentmise. Ez a nap egyben a katolikus iskola lelkinapja is.
  3. Március 25-én, hétfőn Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe lesz. Plébániatemplomunkban 800 és 1800 órakor tartunk szentmisét.
  4. Az idei évben március 27-én, szerdán és március 28-án, csütörtökön lesz a nagyböjti lelkigyakorlat egyházközségünkben, a 1800 órakor kezdődő szentmisék keretében, amely előtt 1715 órától gyónási alkalmat biztosítunk. A lelkigyakorlat vezetésére Bognár Tamás lábodi plébános atyát kértem fel. Kérem, apostolkodjunk ez ügyben, hogy minél nagyobb számban együtt lehessünk, felkészülve legnagyobb ünnepünkre, a Húsvétra. Ezen időpontokra időzítsük a szentgyónások elvégzését!
  5. Március 24-31-ig az előző évhez hasonlóan tartós élelmiszereket gyűjtünk rászoruló embertársainknak. Adományaikat a Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. Ha ezt mindannyian megtesszük, és legalább 1 kg adományt hozunk a templomba, újra nagyon sok családnak tudunk segíteni az irgalmas Jézus példáját követve.

 

  1. Előre hirdetem, hogy Lullán április 2-án, kedden 1630-tól gyóntatás, ezt követően 17 órakor szentmise, majd Zalán április 2-án 1745-től gyóntatás és szentmise lesz, húsvétra készülve. A többi faluban a szentmisék előtt lesz alkalom a szentgyónások elvégzésére.