Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C év Nagyböjt 5.. vasárnap

2019.04.17

Nagyböjt 5. vasárnap

 

2019. április 7.

 

  1. Április 7-én, vasárnap országos gyűjtés van a Szentföld javára. Így adjuk majd adományainkat!

 

  1. Pénteken 1715 órától keresztutat járunk. Kérem, hogy minél többen vállaljanak el felolvasni egy-egy keresztúti elmélkedést. A keresztút alatt gyónási lehetőséget biztosítunk.

 

  1. Húsvéti virágokra szánt adományaikat köszönettel fogadjuk a sekrestyében, valamint a kihelyezett perselyben.

 

  1. Előre hirdetem, hogy április 13-án, szombaton 1400 órai kezdettel nagytakarításra hívom és várom a testvéreket. Templomunkat szépítjük és készítjük Húsvét ünnepére.

 

  1. Április 14-én, Virágvasárnap, az Úr szenvedésének vasárnapja, a Passiót énekli a kórus. Kérem a Testvéreket, amennyiben az idő engedi, kint az oldalsó ajtónál gyülekezzünk. Megáldjuk a szentmise elején a barkaágakat, majd a templomot megkerülve körmenetben érkezünk be a templomba, felidézve Jézus ünnepélyes bevonulását Jeruzsálembe.

 

  1. Kérem, hogy akik jelentkeztek az Egyházközség nagy zarándoklatára, a következő részletet, 250 eurót, április 25-ig fizessék be a plébánián.

 

  1. Előre hirdetem, hogy a Szent Háromnap liturgikus ünneplése a következőképpen alakul:

Nagycsütörtökön 1800 órakor kezdődik az Utolsó vacsora emlékmiséje, amely után oltárfosztás következik.

Nagypéntek szigorú böjti nap, amely háromszori étkezést és egyszeri jóllakást jelent. Nagypénteken 1700 órától keresztutat végzünk, majd ezután 1800 órakor kezdődik az ünnepi liturgia. A Passiót énekli a kórus, majd egyetemes könyörgések, kereszthódolat, szentáldozás, majd virrasztás. Kérem a Testvéreket, maradjunk egy kicsit csendben Jézusunk mellett.

Nagyszombaton 2000 órakor kezdődik Húsvét vigíliája: a Fény-, Ige-, Víz liturgiája, keresztségi fogadás, szentmise és a feltámadási körmenet. A körmenet útvonala a következőképpen alakul: A templom hátsó bejáratánál lemegyünk a főtér felé, majd az evangélikus templom előtt elhaladva a parkolón át az Ady Endre utcán keresztül érkezünk vissza a templomhoz. Kérem a Testvéreket, hogy erre az estére a viasz lecsöpögésétől védő, kis gallérral ellátott gyertyát vagy mécsest hozzanak magukkal.

Kérem, hogy – aki csak teheti – a SZENT HÁROMNAP mindegyikén vegyen részt. Így teljes Anyaszentegyházunk legnagyobb ünnepének, Krisztus Urunk feltámadásának megünneplése.