Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C év Pünkösdvasárnap

2019.06.19

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek kiáradásának főünnepe

2019. június 9.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (június 10.):           A Boldogságos Szűz Mária,

                                      az Egyház anyjának emléknapja

Kedd (június 11.):            Szent Barnabás apostol emléknapja

Csütörtök (június 13.):     Páduai Szent Antal áldozópap

                                      és egyháztanító emléknapja

Péntek (június 14.):                   A mi Urunk Jézus Krisztus, az örök főpap ünnepe

Szombat (június 15.):       Árpád-házi Boldog Jolán szerzetesnő emléknapja

 

  1. Június Jézus Szentséges Szívének hónapja, péntekenként fél 6 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

 

  1. Pünkösdhétfőn 8 órakor Lullán, fél 10-kor Torvajon, délután 1 órakor Megyeren, 11 és 18 órakor Tabon lesznek szentmisék.

 

  1. Június 12-től a szerda reggeli szentmisék az új tanév kezdetéig 700 órakor kezdődnek.

 

  1. Június 12-én, szerdán tartjuk katolikus iskolánk tanévzáró Te Deumát a plébániatemplomban. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, amelyet Varga László kaposvári megyéspüspök mutat be. Szeretettel hívjuk a híveket is!

 

  1. Június 14-én, pénteken az esti szentmise utánra összehívom az egyházközségek területéről azokat, akik a plébániatemplom búcsújának szervezésében és lebonyolításában szívesen kivennék részüket. Gondolok itt a falvak képviseletére, az ágakat szedőkre, a sátrakat állítókra, a sátordíszítőkre és mindazokra, akik vállalnának feladatot.

 

  1. Június 18-án, kedden az esti szentmise után 18.30-ra szülői értekezletre hívom az egyházközségi táborban részt vevő gyermekek szüleit a plébániatemplomba. A szokásos nyári táborunk ebben az évben Pákozdon lesz július 1-jétől július 6-ig.

 

  1. Előre hirdetem, hogy június 23-án Úrnapja, a plébániatemplom búcsújának ünnepe. A szentmise csak Tabon lesz délelőtt 10 órakor és este 6 órakor. A délelőtti szentmise után megtartjuk a szokásos úrnapi körmenetet. Elsőáldozó ruhában várom a gyerekeket, valamint hitoktatóimat délelőtt negyed 10 órára, hogy a mise előtt tudjunk még próbálni! Kérem, hogy a gyerekek virágszirmokat kis kosárban hozzanak magukkal, amelyet majd az Oltáriszentség előtt hintenek!

 

  1. Kérem a kedves Testvéreket, hogy támogassák a plébániai táborunkat. Amennyiben lehetőségük van, szívesen fogadunk zöldségféléket, burgonyát, hagymát, lekvárt, gyümölcsöt, mézet, cukrot, lisztet, olajat, tejet, amelyet leadhatnak a szentmisék előtt és után a sekrestyében, legkésőbb június 30-ig, vasárnapig. Gyermekeink nevében is hálásan köszönöm.