Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C. Advent 2. vasárnap

2016.12.04

Advent 2. vasárnap

 

2016. december 4.

 

         Szerda (december 7.):              Szent Ambrus püspök emléknapja

            Csütörtök (december 8.):        A Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának főünnepe

 

 1. December 4., elsővasárnap, 1700 órától szentségimádást tartunk, 1800 órai kezdettel szentmise lesz.
 2. Adventi időben hétfőn, kedden, csütörtökön és szombaton 600 órakor rorátés szentmisét tartunk, amely előtt és alatt gyónási alkalmat biztosítunk.
 3. December 8-án, csütörtökön Szeplőtelen fogantatás főünnepén a plébániatemplomban 600 órakor és 800 órakor is lesznek szentmisék.
 4. December 19-én, hétfőn a város főterén 1500 - 2000 óráig lesz a következő adventi vásárunk.  
 5. Advent minden szombatján 1630 órától a város főterén ökumenikus gyertyagyújtás lesz.
 6. Akik az idei évben még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat, ezt megtehetik a szentmisék előtt és után a sekrestyében, illetve a plébánián hivatali időben.
 7. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új Ember, illetve Keresztény Élet újságokat előfizetni, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián.
 8. Adventi zenei áhítatok lesznek a testvéregyházakkal együtt szombatonként délután 1700 órától a templomokban. A harmadik alkalomra december 10-én, szombaton kerül sor a református templomban, ahol vonósnégyest hallgathatunk. Adventi gondolatokat hirdet Arató Lóránd evangélikus lelkész úr. Tiszteljük meg egymást, úgy intézzük, hogy ezen alkalmakon részt tudjunk venni.
 9. December 5-én, hétfőn Tabon tartjuk a fiatal papok találkozóját. 1100 órakor kezdődik az ünnepi szentmise. Ez a nap lesz egyben a katolikus iskola lelkinapja is karácsonyra készülve. Kérem a Testvéreket, akinek van lehetősége egy kis süteménnyel, illetve rágcsálnivalóval szíveskedjenek segíteni, hogy az atyákat méltó módon vendégül láthassuk, amelyet előre is hálásan köszönök.
 10. Templomunk karácsony előtti nagytakarítása december 10-én, szombaton lesz 1330 órai kezdettel. Nagyon kérem, hogy aki tud, segítsen.
 11. Karácsonyi virágokra szánt adományaikat köszönettel fogadjuk a kihelyezett perselyben, vagy a sekrestyében!
 12. Előre hirdetem, hogy december 13-án, kedden Torvajon 1630órától gyóntatás, 1700 órakor szentmise lesz. Lullán 1800 órától gyóntatás, majd 1830 órai kezdettel szentmise lesz. Ez az egy alkalom lesz a szentgyónásra ezekben a falvakban karácsonyig, kérem, hogy így készüljünk lélekben is karácsony szent ünnepére.
 13. Szeretettel kérem, hogy aki környezetében idős testvérünk van, és szeretné, hogy otthonában felkeressük és az ünnepre méltó módon felkészülhessen, jelezze a sekrestyében illetve a plébánián, névvel, címmel és telefonszámmal. Tabon és a falvakban, a betegek látogatását december 15-én, csütörtök végezzük a reggeli óráktól.
 14. Karácsony ünnepére készülve az idén is szeretnénk a Szentcsalád-járás hagyományát feleleveníteni. Advent 3. vasárnapjától kezdve a Szent családot ábrázoló kép 8 napon át vándorol családról-családra. A szentképet hozók a képet váró családdal közösen imádkoznak. Miután a vendégek elmennek, a szentképet fogadó család rövid imára gyűlik össze a kép körül. Másnap besötétedés után a szentképet a következő családhoz viszik, akik az előzőekhez hasonlóan fogadják majd és adják tovább. A Szentcsalád-járás advent 3. vasárnapjának estéjétől advent 4. vasárnapjáig tart. Ahhoz, hogy minél több, a Szent családot ábrázoló kép indulhasson útjára, kérjük és biztatjuk egyházközségünk családjait, hogy részvételi szándékukat 2016. december 8-ig jelezzék templomaink sekrestyéiben, vagy a plébánián, nevük, címük és telefonszámuk megadásával. Egy szentkép 7 családnál fordul meg (vasárnaptól vasárnapig). Amennyiben 7 család együttesen adja le jelentkezését, akkor ők egymás között beszéljék meg, hogy ki, mikor és hova viszi. Ebben az esetben nem kell nekünk kialakítani a sorrendet. Amennyiben nincs 7 együtt jelentkező család, kérjük nevük, címük, telefonszámuk és azoknak a napoknak (egymást követő két nap) megadását, amikor tudják fogadni és tovább vinni a szentképet. A Szent családot ábrázoló képeket a kört indító családok advent 3. vasárnapján december 11-én a délelőtti szentmise után vehetik át.