Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C. Advent 3 vasárnapja

2016.12.12

Advent 3. vasárnap

2016. december 11.

 

Kedd (december 13.):                           Szent Lúcia szűz és vértanú emléknapja

            Szerda (december 14.):                                    Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító emléknapja

 

 1. Adventi időben hétfőn, kedden, csütörtökön és szombaton 600 órai kezdettel rorátés szentmisét tartunk, amely előtt és alatt gyónási alkalmat biztosítunk. Kérjük, idejüket próbálják úgy beosztani, hogy lelkileg minél előbb felkészüljenek Jézus születésére, és ne halogassák a lelki megtisztulást karácsony napjára.
 2. December 15-én, csütörtökön Torvajon 1630 órától gyónási alkalmat biztosítunk, majd 1700 órakor szentmise lesz. Lullán 1800 órától gyóntatás, majd 1830 órai kezdettel szentmise lesz. Karácsonyig ezekben a falvakban csak ezen alkalommal lehet elvégezni a szentgyónásokat.
 3. December 19-én, hétfőn a város főterén tartjuk 1500- 2000 óráig karácsonyi vásárunkat. Hálásan köszönöm minden jó szándékú ember adományát és a kezek munkáját. A Jó Isten áldja meg őket.
 4. December 17-én, szombaton 1630 órától a város főterén ökumenikus gyertyagyújtás lesz. Ezt követően a Művelődési Házban a Szeretet Alapítvány karácsonyi műsorára kerül sor. Sok szeretettel várunk mindenkit.
 5. Szeretettel kérem, hogy aki környezetében idős testvérünk van, és szeretné, hogy otthonában felkeressük és az ünnepre méltó módon felkészülhessen, jelezze a sekrestyében illetve a plébánián, névvel, címmel és telefonszámmal. Tabon és a falvakban a betegek látogatását december 15-én, csütörtökön végezzük a reggeli óráktól.
 6. December 5-én, hétfőn tartottuk a fiatal papok találkozóját a 1100 órakor kezdődő szentmise keretében. Hálásan köszönöm mindazoknak, akik felkarolták ezt az ügyet és segítettek, akár süteményeket, finomságokat hoztak, akár a tálalásban segítettek.
 7. Szeretettel közlöm a kedves Testvérekkel, akik az idei évben még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat, ezt megtehetik a szentmisék előtt és után a sekrestyében, illetve a plébánián hivatali időben.
 8. A plébánia területén az ünnepi szentmisék rendje a következőképpen alakul. Éjféli szentmise december 24-én este minden templomunkban lesz. 1900 órakor Bábonyban és Megyeren, 2030-kor Torvajon és Sérsekszőlősön, 2200 órakor Lullán és Zalán, éjfélkor pedig Tabon.
 9. Karácsony napján, december 25-én 800 órakor Sérsekszőlősön, 930 órakor Zalán, 1100 és 1800 órakor Tabon lesz szentmise. Karácsony másnapján, december 26-án 800 órakor Lullán, 930 órakor Torvajon, 1100 és 18 órakor Tabon valamint 1500 órakor a megyeri templomban lesz szentmise.
 10. December 27-én a 1800 órakor kezdődő szentmise keretében megtartjuk a Szent János-napi szokásos bormegáldást. Kérném a borosgazdákat, hogy értesítsék egymást, és hozzák el boraikat. A szentmise után, ahogy tavaly is, szeretettel hívom és várom őket a katolikus iskolába közös együttlétre, borkóstolásra. Apostolkodjunk ez ügyben is.
 11. A karácsonyi virágokra szánt adományokat köszönettel fogadjuk a sekrestyében.
 12. Egyházközségünkben megrendezzük a IV. Egyházi bálunkat. A bál bevételét templomaink felújítására ajánljuk fel, természetesen a községekből és a plébániatemplomból érkezettek arányában. Többen kérdezték és jelezték, hogy jönnének, ezért a nagy érdeklődésre való tekintettel mindenkit kérek, hogy időben jelentkezzen a kellemetlenségek elkerülése miatt. A bál időpontja február 4-e, helye az önkormányzati iskola ebédlője. Jegyeket karácsonytól lehet vásárolni.