Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C. Advent. 1 vasárnap

2016.12.04

Advent 1. vasárnap

2016. november 27.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

         Szerda (november 30.):               Szent András apostol ünnepe

         Szombat (december 3.):              Xavéri Szent Ferenc áldozópap emléknapja

 

 

  1. Adventi időben a szentmisék rendje a következőképpen változik. Hétfőn 600 óra (rorátés szentmise), kedden 600 óra (rorátés szentmise), szerda 800 óra, csütörtökön 600 óra (rorátés szentmise), pénteken 1800 óra, és szombaton 600 órakor (rorátés szentmise).
  2. November 27-én, vasárnap tartjuk az adventi vásárunkat, 10 órától 1230 óráig. Jó idő esetén a templomkertben, ha az idő nem engedi, akkor a katolikus iskola aulájában. December 19-én, hétfőn a város főterén 1500 - 2000 óráig. Hálásan köszönöm minden jó szándékú ember adományát és a kezek munkáját. A Jó Isten áldja meg őket.
  3. Advent minden szombatján 1630 órától a város főterén ökumenikus gyertyagyújtás lesz.
  4. Szeretettel közlöm a Kedves Testvérekkel, akik az idei évben még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat, ezt megtehetik a szentmisék előtt és után a sekrestyében, illetve a plébánián hivatali időben.
  5. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új Ember, illetve Keresztény Élet újságokat előfizetni, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián.
  6. Adventi zenei áhítatok lesznek a testvéregyházakkal együtt szombatonként délután 1700 órától a templomokban. A második alkalomra december 3-án, szombaton kerül sor az evangélikus templomban, a Hárfás zenekar közreműködésével. Adventi gondolatok hirdetésére engem kértek fel. Tiszteljük meg egymást, úgy intézzük, hogy ezen alkalmakkor részt tudjunk venni!
  7. Előre hirdetem, hogy december 5-én, hétfőn Tabon tartjuk a fiatal papok találkozóját. 1100 órakor kezdődik az ünnepi szentmise. Ez a nap lesz egyben a katolikus iskola lelkinapja is karácsonyra készülve. Kérem a Testvéreket, akinek van lehetősége egy kis süteménnyel, illetve rágcsálnivalóval szíveskedjenek segíteni, hogy az atyákat méltó módon vendégül láthassuk, amelyet előre is hálásan köszönök.
  8. Templomunk karácsony előtti nagytakarítása december 10-én, szombaton lesz 1330 órai kezdettel. Nagyon kérem, hogy aki tud, segítsen.
  9. Karácsonyi virágokra szánt adományaikat köszönettel fogadjuk a kihelyezett perselyben, vagy a sekrestyében!
  10. Előre hirdetem, hogy december 6-án, kedden Sérsekszőlősön 1630órától gyóntatás, 1700 órakor szentmise lesz. Zalán 1800 órától gyóntatás, majd 1830 órai kezdettel szentmise lesz. Ez az egy alkalom lesz a szentgyónásra ezekben a falvakban karácsonyig, kérem, hogy így készüljünk lélekben is karácsony szent ünnepére.