Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C. évközi 19. vasárnap

2016.08.30

Évközi 19. vasárnap

2016. augusztus 7.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (augusztus 8.):        Szent Domonkos áldozópap emléknapja

Kedd (augusztus 9.):                  A keresztről nevezett Szent Teréz Benedikta (Edith

                                      Stein) szűz és vértanú, Európap társvédőszentje ünnepe

Kedd (augusztus 10.):       Szent Lőrinc diakónus és vértanú ünnepe

Csütörtök (augusztus 11.):         Szent Klára szűz emléknapja

Szombat (augusztus 13.):  Boldog XI. Ince pápa emléknapja

 

 

  1. Augusztus 14-én, vasárnap ünnepeljük a torvaji templom búcsúját a 930 órakor kezdődő szentmise keretében. Szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető! Szeretettel hívom és várom a Testvéreket!

 

  1. Az Egyházközség szervezésében gyalogos zarándoklatot hirdetünk Tab-Kapoly-Zics-Nágocs útvonalon keresztül Andocsra. 2016. augusztus 15-én, hétfőn keltsük éltre az Andocsra vezető gyalogos zarándoklatot! Csatlakozzon hozzánk, hogy együtt adhassunk hálát az andocsi Szűzanyának! Gyülekező reggel 6 óráig a templomnál, majd az áldás után indulás. Jelentkezni lehet 2016. augusztus 7-ig, a sekrestyében szentmisék előtt és után, vagy a tabi plébánia elérhetőségeinek egyikén.

 

  1. Augusztus 15-én, hétfőn Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. PARANCSOLT ÜNNEP, A SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Olyan parancsolt ünnepünk, amely nem munkaszüneti napra esik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk katolikusok. Úgy intézzük dolgainkat, hogy munka mellett is családunk minden tagja részt tudjon venni a 1800 órakor kezdődő szentmisén.

 

  1. Augusztus 20-án, szombaton, államalapító Szent István királyunk ünnepe, Lullán 830 órai kezdettel tartjuk a szentmisét kenyérszenteléssel. Tabon, az ünnepség után 1100 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a város főterén (jó idő esetén), amelynek végén a testvéregyházak képviselőivel együtt megáldjuk az új kenyeret. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket e szép ünnepre.

 

  1. Az esztendő fele eltelt, ha módunkban áll, az egyházi adó befizetésével tegyünk eleget egyházi kötelezettségünknek.

 

  1. Új Ember és Keresztény Élet újságokat vigyük el az újságos polcról.