Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C. Évközi 20. vasárnap

2016.08.30

Évközi 20. vasárnap

2016. augusztus 14.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (augusztus 15.):                Szűz Mária mennybevétele

(NAGYBOLDOGASSZONY) Parancsolt ünnep

Péntek (augusztus 19.):             Szent Bernát apát és egyháztanító emléknapja

Szombat (augusztus 20.):           Szent István király Magyarország fővédőszentjének

főünnepe

 

 

 

  1. Augusztus 14-én, vasárnap az előző évekhez hasonlóan virrasztást tartunk Tabon a templomban, hazánkért, amely a 1800 órai szentmise után kezdődik Szentségkitétellel. 2300 órakor pedig szentóra, majd 2400 órakor szentségi áldással Szentségeltétel. Szeretettel hívom és várom a testvéreket, nem csak a Rózsafüzér társulat tagjait. Hiszen, van miért, és ki(k)ért imádkoznunk.

 

  1. Augusztus 14-én, vasárnap ünnepeljük a torvaji templom búcsúját a 930 órakor kezdődő szentmise keretében. Szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető! Szeretettel hívom és várom a Testvéreket!

 

  1. Augusztus 15-én, hétfőn Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. PARANCSOLT ÜNNEP, A SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! A szentmise 1800 órakor kezdődik.

 

  1. Augusztus 16-án, kedden az esti szentmise után összehívom az egyházközségi képviselőtestület tagjait, egyházközségi gyűlésre a plébániai közösségi terembe.

 

  1. Augusztus 20-án, szombaton államalapító Szent István királyunk ünnepe. Lullán 830 órai kezdettel tartjuk a szentmisét kenyérszenteléssel. Tabon, a városi ünnepség után 1100 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a VÁROS FŐTERÉN, amelyben megáldjuk az új kenyeret. Szeretettel hívom és várom a testvéreket e szép ünnepre.

 

  1. Az esztendő fele eltelt, ha módunkban áll, az egyházi adó befizetésével tegyünk eleget egyházi kötelezettségünknek.

 

  1. Új Ember és Keresztény Élet újságokat vigyük el az újságos polcról.