Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C. Évközi 22. vasárnap

2016.08.30

Évközi 22. vasárnap

2016. augusztus 28.

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (augusztus 29.):                Keresztelő Szent János vértanúságának emléknapja

Csütörtök (szeptember 3.):                  Nagy Szent Gergely pápa és egyháztanító

                                               emléknapja

 

  1. Szeptember 1-jén megkezdődik az új tanév, és ezzel együtt a hitoktatás is az iskoláinkban. Kérjük a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről és engedjék, hogy a világi tanulmányok mellett a hittanórákon, és a vasárnapi szentmiséken Istent és az ő tanítását megismerjék.

 

  1. A Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola tanévnyitóját szeptember 1-jén, csütörtökön a 800 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk.

 

  1. Szeptember 7-től kezdve a szerda reggeli szentmisék, az iskolai tanév ideje alatt reggel 800 órakor kezdődnek.

 

  1. A héten pénteken elsőpéntek, délelőtt a betegek látogatását és gyóntatását végzem, 1730 órától gyónási alkalmat biztosítunk, 1800 órakor pedig szentmise lesz.

 

  1. Előre hirdetem, hogy a megyeri templom búcsúját Kisboldogasszony ünnepéhez kötődően szeptember 11-én, vasárnap a 930 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk, ezért a torvaji templomban a vasárnapi szentmise csak ezen alkalommal 1500 órakor kezdődik.

 

  1. Az esztendő fele eltelt, ha módunkban áll, az egyházi adó befizetésével tegyünk eleget egyházi kötelezettségünknek.

 

  1. A szeptember 3-i Tabi szüreti mulatságon a katolikus plébánia és Szent Gellért Iskola közös sátránál mindenkit szívesen fogadunk egy tányér gulyáslevesre és finom lekváros fánkra!

 

  1. Egyházközségünk a testvér egyházakkal együtt, szeptember 24-én, szombaton Családi Napot szervez. A programokat hamarosan olvashatják plakátokon, interneten és az újságokban is. Főző versenyre várjuk családok, baráti társaságok jelentkezését! Az alapanyagot biztosítjuk. Aki részt venne benne, feliratkozhat a saját egyházközsége lelkipásztoránál.

 

  1. Rendkívüli gyűjtést hirdetek szeptember 11-én és 18-án, vasárnapokra a megyeri templom sürgős felújítására. A tető javításra szorul, mindenhol beázik. Kérem a testvéreket, ha   lehetőségük van rá, segítsenek!

 

 

 

 

Anyaszentegyházunk házasságot hirdet:

 

         Gasparics Gábor zalai lakos, néhai Gasparics Róbert és Somogyi Jolán Erzsébet fia eljegyezte Zsupek Zsanett zalai lakost, Zsupek László és Szilágyi Erzsébet leányát. Esküvőjük 2016. szeptember 10-én 1400 órakor lesz a zalai templomunkban.

Hirdetjük őket másodszor.

         Dobos Attila tabi lakos, Dobos Gábor és Franta Margit fia eljegyezte Gadó Erika tabi lakost, Gadó Zoltán és Renczes Ilona leányát. Esküvőjük 2016. szeptember 10-én 1530-kor lesz a plébániatemplomban.

Hirdetjük őket másodszor.

         Dr. Botz Bálint pécsi lakos, Dr. Botz Lajos és Dr. Csörnyei Magdolna fia eljegyezte Dr. Vajda Katalin tabi lakost, Vajda József és Tóka-Farkas Ildikó leányát. Esküvőjük 2016. szeptember 10-én 1700 órakor lesz a plébániatemplomban.

Hirdetjük őket másodszor.