Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C. Évközi 23. vasárnap

2016.09.06

Évközi 23. vasárnap

2016. szeptember 4.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

 

Szerda (szeptember 7.):              Szent Márk, István, és Menyhért áldozópapok,

kassai vértanúk ünnepe

Csütörtök (szeptember 8.):                   Szűz Mária születése Kisboldogasszony ünnepe

 

 

  1. Szeptember 4-én, vasárnap a bábonyi káplonában 1500 órakor lesz a szentmise. Tabon a plébániatemplomban 1700 órától szentségimádást tartunk magyar hazánk, egyházmegyénk, egyházközségeink lelki megújulásáért, 1800 órai kezdettel pedig szentmise lesz.

 

  1. Szeptember 1-jén megkezdődött az új tanév, és ezzel együtt a hitoktatás is iskoláinkban. Köszönöm a hitoktatóink, Nyulné Németh Erika (katolikus iskola), Csirke Erika és Vajdáné Tóka-Farkas Ildikó munkáját, akik segítségemre lesznek az új tanévben.

 

  1. Szeptember 7-től kezdve a szerda reggeli szentmisék, az iskolai tanév ideje alatt 800 órakor kezdődnek.

 

  1. Előre hirdetem, hogy a megyeri templom búcsúját Kisboldogasszony ünnepéhez kötődően szeptember 11-én, vasárnap a 930 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk, ezért a torvaji templomban a vasárnapi szentmise csak ezen alkalommal 1500 órakor kezdődik.

 

  1. Szeptember 24-én a Családi napon rendezendő főzőversenyre (helyszín a templomkert), családok, közösségek jelentkezését várjuk. A szervezők csapatonként 2 kg húst biztosítanak. Jelentkezni Sifter Gergely plébánosnál lehet a 06-30/510-7979-es telefonszámon. A legjobbakat jutalmazzuk.          

 

  1. Rendkívüli gyűjtést hirdetek szeptember 11-én és 18-án, vasárnapokra a megyeri templom sürgős felújítására. A tető javításra szorul, mindenhol beázik. Kérem a testvéreket, ha   lehetőségük van rá, segítsenek!

 

 

  1. Az esztendő fele eltelt, ha módunkban áll, az egyházi adó befizetésével tegyünk eleget egyházi kötelezettségünknek.

 

 

Anyaszentegyházunk házasságot hirdet:

 

         Gasparics Gábor zalai lakos, néhai Gasparics Róbert és Somogyi Jolán Erzsébet fia eljegyezte Zsupek Zsanett zalai lakost, Zsupek László és Szilágyi Erzsébet leányát. Esküvőjük 2016. szeptember 10-én 1400 órakor lesz a zalai templomunkban.

Hirdetjük őket harmadszor.

         Dobos Attila tabi lakos, Dobos Gábor és Franta Margit fia eljegyezte Gadó Erika tabi lakost, Gadó Zoltán és Renczes Ilona leányát. Esküvőjük 2016. szeptember 10-én 1530-kor lesz a plébániatemplomban.

Hirdetjük őket harmadszor.

         Dr. Botz Bálint pécsi lakos, Dr. Botz Lajos és Dr. Csörnyei Magdolna fia eljegyezte Dr. Vajda Katalin tabi lakost, Vajda József és Tóka-Farkas Ildikó leányát. Esküvőjük 2016. szeptember 10-én 1700 órakor lesz a plébániatemplomban.

Hirdetjük őket harmadszor.