Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C. Évközi 25. vasárnap

2016.09.27

Évközi 25. vasárnap

2016. szeptember 18.

 

Ünnepek, emléknapok:

Kedd (szeptember 20.):               Kim Taegon Szent András áldozópap, Csong                                                          Haszang Szent Pál és társaik

                                               koreai vértanúk emléknapja

Szerda (szeptember 21.):             Szent Máté apostol és evangélista ünnepe

Péntek (szeptember 23.):            Pietrelcinai Szent Pio áldozópap emléknapja

         Szombat (szeptember 24.):                   Szent Gellért püspök és vértanú ünnepe

 

 

  1. Rendkívüli gyűjtést hirdetek szeptember 18-án, vasárnapra a megyeri templom sürgős felújítására. A tető javításra szorul, mindenhol beázik. Kérem a testvéreket, ha lehetőségük van rá, segítsenek! Eddig közel 350 ezer Ft gyűlt össze a hívek adománya nyomán, amelyet hálás szívvel köszönök meg!
  2. Szeptember 18-án, vasárnap a sérsekszőlősi hegyi keresztnél lesz a fogadalmi szentmise, Szent Kereszt felmagasztalása ünnepéhez kötődően, 1500 órai kezdettel. Rossz idő esetén a szentmise a templomban lesz, így a 800 órai szentmise elmarad.
  3. Szeptember 24-én a Családi napon rendezendő főzőversenyre (helyszín a templomkert), családok, közösségek jelentkezését várjuk, szeptember 18-ig bezárólag. A jelentkező csapatoknak 2 kg húst biztosítunk. Jelentkezni Sifter Gergely plébánosnál lehet a 06-30/510-7979-es telefonszámon. A legjobbakat jutalmazzuk.
  4. Szeptember 24-i családi napon ünnepli egyházközségünk az alapításának 270. évfordulóját. Az egész napos programokra, az előadásra, amely 1200 órakor kezdődik a templomban, valamint a hálaadó szentmisére, 1500 órára szeretettel hívom és várom a testvéreket. A szentmisét bemutatja Dr. Márfi Gyula a Veszprémi Főegyházmegye metropolita érseke.
  5. Szeptember 25-én, vasárnap Szentírás vasárnapja, ne feledkezzünk el, ha igazi Krisztus-követők akarunk lenni, akkor hallgatnunk kell Isten igéjét a szentmisében, de rendszeresen olvasnunk kell a Szentírást egyénileg és közösségileg is. Isten igéje segít bennünket abban, hogy felfedezhessük, mit vár el tőlünk Isten, és hogy üzenetét életre váltva hiteles keresztények lehessünk!
  6. Előre hirdetem, hogy október 2-án, vasárnap tartjuk a sérsekszőlősi templom búcsúját, Szent Mihály főangyal tiszteletére a 800 órakor kezdődő szentmise keretében. A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. (Tiszta lélek, szentáldozás, Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy a Szentatya szándékára.)
  7. Előre hirdetem, hogy október 2-án, vasárnap a 1100 órakor kezdődő szentmise keretében termény-betakarítási hálaadó ünnepet tartunk. Szeretettel kérem a Testvéreket, hogy hozzanak magukkal olyan terményeket, amit szeretnének megáldatni, hálát adni értük. A terményeket ünnepi körmenetben helyezzük az Úr Krisztus lábai elé. A szentmise után agapét szeretnénk tartani, kérem, kínáljuk meg egymást abból, amit hoznak magukkal /sütemény-bor- kalács-szörp…/