Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C. Évközi 26. vasárnap

2016.09.27

Évközi 26. vasárnap

2016. szeptember 25.

 

Ünnepek, emléknapok:

Kedd (szeptember 27.):               Páli Szent Vince áldozópap emléknapja

Csütörtök (szeptember 29.):       Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael

főangyalok ünnepe

Péntek (szeptember 30.):            Szent Jeromos áldozópap és

                                               egyháztanító emléknapja

         Szombat (október 1.):                A gyermek Jézusról nevezett (Lisieux-i) Szent Teréz

szűz és egyháztanító emléknapja

 

  1. A rendkívüli gyűjtések alkalmával 593 ezer Ft gyűlt össze a hívek adománya nyomán, amelyet hálás szívvel köszönök meg a bábonymegyeri templom felújítására. A jó Isten fizesse meg jóságukat százszorosan.

 

  1. Szeptember 25-én, Szentírás vasárnapja van, ne felejtsük el, ha igazi Krisztus-követők akarunk lenni, akkor hallgatnunk kell Isten igéjét a szentmisében, de rendszeresen olvasnunk kell a Szentírást egyénileg és közösségileg is. Isten igéje segít bennünket abban, hogy felfedezhessük, mit vár el tőlünk Isten, és hogy üzenetét életre váltva hiteles keresztények lehessünk!

 

  1. Szeptember 24-én, szombaton ünnepeltük a családi nap keretében egyházközségünk alapításának 270. évfordulóját. Hálásan köszönök mindennemű segítséget. Tartalmas szép napot tölthettünk együtt…

 

  1. Előre hirdetem, hogy október 2-án, vasárnap tartjuk a sérsekszőlősi templom búcsúját, Szent Mihály főangyal tiszteletére a 800 órakor kezdődő szentmise keretében. A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. (Tiszta lélek, szentáldozás, Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy a Szentatya szándékára.)
  2. Előre hirdetem, hogy október 2-án, vasárnap a 1100 órakor kezdődő szentmise keretében termény-betakarítási hálaadó ünnepet tartunk. Szeretettel kérem a Testvéreket, hogy hozzanak magukkal olyan terményeket, amit szeretnének megáldatni, hálát adni értük. A terményeket ünnepi körmenetben helyezzük az Úr Krisztus lábai elé. A szentmise után agapét szeretnénk tartani, kérem, kínáljuk meg egymást abból, amit hoznak magukkal /sütemény-bor- kalács-szörp…/