Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C. Évközi 27. vasárnap

2016.10.21

Évközi 27. vasárnap

2016. október 2.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Kedd (október 4.):                     Assisi Szent Ferenc emléknapja

Péntek (október 7.):                           Rózsafüzér királynője emléknapja

         Szombat (október 8.):                Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya,

Magyarország Főpátronájának főünnepe

 

 

 

  1. Október 2. elsővasárnap, 1500 órakor a bábonyi kápolnában kezdődik a szentmise. Tabon 1700 órától a plébániatemplomban szentségimádást tartunk Magyarország, egyházmegyénk és egyházközségeink lelki megújulásáért. Szeretettel hívom és várom a testvéreket!

 

  1. Október 2-án, vasárnap tartjuk a sérsekszőlősi templom búcsúját, Szent Mihály főangyal tiszteletére, a 800 órakor kezdődő szentmise keretében. A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. (Tiszta lélek, szentáldozás, Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy a Szentatya szándékára.)

 

  1. Október 2-án, vasárnap a 1100 órakor kezdődő szentmise keretében, termény-betakarítási hálaadó ünnepet tartunk. Szeretettel kérem a Testvéreket, hogy hozzanak magukkal olyan terményeket, amit szeretnének megáldatni, hálát adni érte. A terményeket ünnepi körmenetben helyezzük az Úr Krisztus lábai elé. A szentmise után agapét szeretnénk tartani, kérem, kínáljuk meg egymást abból, amit hoznak magukkal /sütemény-bor- kalács-szörp…/

 

  1. Október 7-én, elsőpéntek, délelőtt a betegek gyóntatását, látogatását végzem. A plébániatemplomban 1730 órától gyóntatás és rózsafüzér imádság, 1800 órai kezdettel szentmise lesz.

 

  1. Október 8-án, szombaton a megyeri templomban is lesz szentmise 1800 órai kezdettel.

 

  1. Október a Rózsafüzér hónapja, az esti misék előtt (hétfő, kedd, csütörtök, péntek és vasárnap) 1730 órától rózsafüzért imádkozunk!