Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C. Évközi 30. vasárnap

2016.11.02

Évközi 30. vasárnap

 

2016. október 23.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Kedd (október 25.):                   Szent Mór püspök emléknapja

Péntek (október 28.):                Szent Simon és Szent Judás Tádé

                                               apostolok ünnepe

 

  1. Október 23-án, vasárnap országos gyűjtés van a missziók javára, így adjuk majd perselyadományainkat.

 

  1. November 1-jén, kedden sírkőszentelést végzek 1300 órától a tabi temetőben. Aki szenteltetni szeretne, kérem, jelezze a sekrestyében vagy a plébánián. Találkozó a ravatalozónál lesz! Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja és legalább lélekben imádkozik a meghaltakért, november 1-8-ig mindennap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára.

 

  1. November 1-jén, kedden Mindenszentek főünnepe, parancsolt ünnep. SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Szentmisék lesznek a plébániatemplomban 1100 és 1800 órakor. A délelőtti és az esti szentmise végén is megtartjuk a megemlékezést elhunyt szeretetteinkért. Megkondulnak a harangok újra az idén elhunytakért.

 

  1. Október 30-án, vasárnap tartjuk a Zala - Bóta falurész búcsúját a 930 órakor kezdődő szentmise keretében.

 

  1. November 2-án, szerdán Halottak napja, szentmise lesz a plébániatemplomban 800 órakor. Akik meglátogatnak egy templomot vagy kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell elimádkozni. Ez a búcsú elnyerhető a megelőző vagy a következő vasárnapon és Mindenszentek ünnepén.

 

  1. Október a Rózsafüzér hónapja, az esti szentmisék előtt (hétfő, kedd, csütörtök, péntek és vasárnap) 1730 órától rózsafüzért imádkozunk!

 

  1. Kaphatók a 2017. évi naptárak és a kalendárium. Megvásárolhatók a plébániatemplomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében. Kalendárium 500 Ft, forgathatós naptár 250 Ft, gyereknaptár 200 Ft, egylapos falinaptár 50 Ft.

 

  1. A megyeri templomban a soros szentmisék a téli időszámítás alatt szombaton 1500 órakor kezdődnek.

 

  1. Az Új Ember és a Keresztény Élet újságokat vigyük el az újságos polcról.