Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C. Évközi 31. vasárnap

2016.11.02

Évközi 31. vasárnap

2016. október 30.

Ünnepek, emléknapok:

         Kedd (november 1.):                  Mindenszentek főünnepe

         Szerda (november 2.):                 Halottak napja

Péntek (november 4.):                Borromeo Szent Károly püspök emléknapja

         Szombat (november 5.):             Szent Imre herceg ünnepe

  1. November 1-jén, kedden sírkőszentelést végzek 1300 órától a tabi temetőben. Aki szenteltetni szeretne, kérem, jelezze a sekrestyében vagy a plébánián. Találkozó a ravatalozónál lesz! Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja és legalább lélekben imádkozik a meghaltakért, november 1-8-ig mindennap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára.
  2. November 1-jén, kedden Mindenszentek főünnepe, parancsolt ünnep. SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Szentmisék lesznek a plébániatemplomban 1100 és 1800 órakor. A délelőtti és az esti szentmise végén is megtartjuk a megemlékezést elhunyt szeretetteinkért. Megkondulnak a harangok újra az idén elhunytakért.
  3. November 2-án, szerdán Halottak napja, szentmise lesz a plébániatemplomban 800 órakor. Akik meglátogatnak egy templomot vagy kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell elimádkozni. Ez a búcsú elnyerhető a megelőző vagy a következő vasárnapon és Mindenszentek ünnepén.
  4. November 4-én elsőpéntek, délelőtt a betegeket látogatását és gyóntatását végzem, majd 1730 órától gyónási alkalmat biztosítunk, 1800 órakor pedig szentmise lesz.
  5. Immár hagyományosan az idei évben is megrendezzük az adventi vásárt. A vásár bevételét jótékony célra fordítjuk. Célunk, hogy a nyáron minél több gyermek pihenését segítsük plébániai táborunkban. Az ott árult portékákat saját kezűleg készítjük. Olyan kéréssel fordulunk Önökhöz, ha kedvet éreznek, vagy támogatni szeretnék ezt a kezdeményezést, kérjük, segítsenek. Olyan saját kezűleg készített dísztárgyat, apróságot (képeslap, apró játék, gyöngy ékszer, kopogtató, asztali dísz, karácsonyfadísz, könyvjelző stb.) szeretnénk kérni, melyet a vásáron árusíthatunk. Kérjük, hogy ezeket a tárgyakat juttassák el hozzánk. Gyűjtés helye: a katolikus iskolában Tóthné Margónál és Hajduné Kocza Veránál a Bútorboltban. A fíliákat is kérjük, ahogy az elmúlt évben is, készítsenek ajándékokat, és őket is várjuk nagy szeretettel.
  6. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új Ember, illetve Keresztény Élet újságokat előfizetni, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újság előfizetést a jövő évre – mint idén is – csak a teljes díj befizetésével áll módunkban elfogadni. Az éves díjakról hamarosan tájékoztatom a Testvéreket.
  7. 2017. évi naptárak és a kalendárium kapható. Megvásárolhatók a plébániatemplomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében.  Kalendárium 500 Ft, forgathatós naptár 250 Ft, gyereknaptár 200 Ft, egylapos falinaptár 50 Ft.
  8. November 5-én, szombaton a megyeri templomban a szentmise 1500 órakor kezdődik.