Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C. Évközi 32. vasárnap

2016.12.04

Évközi 32. vasárnap

2016. november 6.

Ünnepek, emléknapok:

 

         Szerda (november 9.):                Lateráni bazilika felszentelésének ünnepe

         Csütörtök (november 10.):                   Nagy Szent Leo pápa és egyháztanító emléknapja

Péntek (november 11.):              Tours-i Szent Márton püspök emléknapja

         Szombat (november 12.):            Szent Jozafát püspök és vértanú emléknapja

 

 

  1. Előre hirdetem, hogy a következő szentmise a torvaji templomban november 20-án, vasárnap 1500 órakor lesz.

 

  1. November 20-án, vasárnap, tartjuk a búcsúi szentmisét a lullai templomban 800 órai kezdettel, Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva.

 

  1. November 20-án, vasárnap 930 órakor tartjuk a bábonyi kápolna búcsúját Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva.

 

  1. Immár hagyományosan az idei évben is megrendezzük az adventi vásárt, amelynek bevételét jótékony célra fordítjuk. Célunk, hogy a templom mellett egy szép és méltó betlehem kerüljön felállításra. A vásárban árult portékákat saját kezűleg készítjük. Kéréssel fordulunk Önökhöz, ha kedvet éreznek, vagy támogatni szeretnék ezt a kezdeményezést, kérjük, segítsenek. Olyan saját kezűleg készített dísztárgyat, apróságot (képeslap, apró játék, gyöngy ékszer, kopogtató, asztali dísz, karácsonyfadísz, könyvjelző stb.) kérünk, melyet a vásáron árusíthatunk. Ezeket a tárgyakat eljuttathatják hozzánk, a katolikus iskolában Tóthné Margóhoz vagy Hajduné Kocza Verához a Bútorboltban. A fíliákat is kérjük, ahogy az elmúlt évben is, készítsenek ajándékokat, és őket is várjuk nagy szeretettel.

 

  1. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új Ember, illetve Keresztény Élet újságokat előfizetni, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újság előfizetést a jövő évre – mint idén is – csak a teljes díj befizetésével áll módunkban elfogadni. Az éves díjakról hamarosan tájékoztatom a Testvéreket.

 

  1. Adventi zenei áhítatok lesznek a testvéregyházakkal együtt szombatonként 1700 órától a templomokban. Ezen alkalmak előtt a város főterén ökumenikus gyertyagyújtás lesz 1630-tól, majd közösen vonulunk át a koncert helyszínére. Az első zenei áhítatra november 26-án, szombaton kerül sor a plébániatemplomban. Tiszteljük meg egymást, intézzük úgy, hogy ezen alkalmakon részt tudjunk venni! Szeretettel kérem a testvéreket, hogy sütemények sütésével támogassanak bennünket, hogy vendégeinket köszönetünk jeleként megkínálhassuk.