Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C. Évközi 33. vasárnap

2016.12.04

Évközi 33. vasárnap

2016. november 13.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

         Szerda (november 13.):              Skóciai Szent Margit emléknapja

         Szombat (november 19.):            Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe

  1. November 20-án, vasárnap országos gyűjtés lesz a Karitász javára, amely adományokkal a rászorulókat támogatja Anyaszentegyházunk.

 

  1. Előre hirdetem, hogy a következő szentmise a torvaji templomban november 20-án, vasárnap 1500 órakor lesz.
  2. November 20-án, vasárnap, tartjuk a búcsúi szentmisét a lullai templomban 800 órai kezdettel, a bábonyi kápolna búcsúját 930 órai kezdettel, Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva.
  3. November 20-án, Krisztus Király vasárnapja van, az egyházi év utolsó vasárnapja. Ezen a napon tartandó szentmise végén ünnepélyesen kitesszük az Oltáriszentséget, elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát a felajánló könyörgéssel együtt. Akik ezen az ájtatosságon részt vesznek, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel.
  4. Immár hagyományosan az idei évben is megrendezzük az adventi vásárt, amelynek bevételét jótékony célra fordítjuk. Célunk, hogy a vásárban minél több gyermek pihenését segítsük plébániai táborunkban. A vásárban árult portékákat saját kezűleg készítjük. Kéréssel fordulunk Önökhöz, ha kedvet éreznek, vagy támogatni szeretnék ezt a kezdeményezést, kérjük, segítsenek. Olyan saját kezűleg készített dísztárgyat, apróságot (képeslap, apró játék, gyöngyékszer, kopogtató, asztali dísz, karácsonyfadísz, könyvjelző stb.) kérünk, melyet a vásáron árusíthatunk. Ezeket a tárgyakat eljuttathatják hozzánk, a katolikus iskolában Tóthné Margóhoz vagy a plébániára. A fíliákat is kérjük, ahogy az elmúlt évben is, készítsenek ajándékokat, és őket is várjuk nagy szeretettel.
  5. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új Ember, illetve Keresztény Élet újságokat előfizetni, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újság előfizetést a jövő évre – mint idén is – csak a teljes díj befizetésével áll módunkban elfogadni. Az éves díjakról hamarosan tájékoztatom a Testvéreket.
  6. Adventi zenei áhítatok lesznek a testvéregyházakkal együtt szombatonként 1700 órától a templomokban. Ezen alkalmak előtt a város főterén ökumenikus gyertyagyújtás lesz 1630-tól, majd közösen vonulunk az áhítatok helyszínére. Az első zenei áhítatra november 26-án, szombaton kerül sor a plébániatemplomban. A zalaegerszegi CATERINA KAMARAKÓRUS lesz a vendégünk. Adventi gondolatokat mond Sándor Zoltán református lelkipásztor. Tiszteljük meg egymást, intézzük úgy, hogy ezen alkalmakon részt tudjunk venni! Szeretettel kérem a testvéreket, hogy sütemények sütésével támogassanak bennünket, hogy vendégeinket köszönetünk jeleként megkínálhassuk. Ezen alkalommal csak a fellépőket hívjuk a szeretetvendégségre!