Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C. Évközi. 18. vasárnap

2016.08.30

Évközi 18. vasárnap

2016. július 31.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (augusztus 1.):        Liguori Szent Alfonz Mária püspök és egyháztanító

emléknapja

Csütörtök (augusztus 4.): Vianney Szent János Mária áldozópap emléknapja

Szombat (augusztus 6.):   Urunk Színeváltozásának ünnepe

 

 

  1. A héten elsőpéntek, délelőtt a betegek gyóntatását látogatását végzem, majd 1730 órától gyóntatás a plébániatemplomban, 1800 órakor pedig szentmise lesz.

 

  1. Augusztus 5-én, pénteken 1700 órakor Ökumenikus Istentisztelet keretében a megyeri (új) református templomban kenyérszentelési hálaadó istentisztelet lesz. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket.

 

  1. Augusztus 7-én, elsővasárnap, szentmise lesz 1500 órakor a bábonyi kápolnában. Tabon 1700 órától szentségimádást tartunk Magyarország, egyházmegyénk és egyházközségeink lelki megújulásáért. 1800 órakor szentmise lesz.

 

  1. Augusztus 14-én, vasárnap a 930 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk a torvaji templom búcsúját Nagyboldogasszony tiszteletére. A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. (Tiszta lélek, szentáldozás és imádság a Szentatya szándékára.)

 

  1. Előre hirdetem, hogy augusztus 15-én Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. PARANCSOLT ÜNNEP, A SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Olyan parancsolt ünnepünk, amely nem munkaszüneti napra esik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk katolikusok. Úgy intézzük dolgainkat, hogy munka mellett is családunk minden tagja részt tudjon venni a 1800 órakor kezdődő szentmisén.

 

  1. Az Egyházközség szervezésében gyalogos zarándoklatot hirdetünk Tab-Kapoly-Zics-Nágocs útvonalon keresztül Andocsra. 2016. augusztus 15-én, hétfőn keltsük éltre az Andocsra vezető gyalogos zarándoklatot! Csatlakozzon hozzánk, hogy együtt adhassunk hálát az andocsi Szűzanyának! Jelentkezni lehet 2016. augusztus 7-ig, a sekrestyében szentmisék előtt és után, vagy a tabi plébánia elérhetőségeinek egyikén.

 

  1. Az esztendő fele eltelt, ha módunkban áll, az egyházi adó befizetésével tegyünk eleget egyházi kötelezettségünknek.

 

Az Új Ember és Keresztény Élet újságokat vigyük el az újsá