Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C. Húsvét 4. vasárnapja -Papi és szerzetesi hivatások vasárnapja

2016.04.18

Húsvét 4. vasárnap

A papi és szerzetesi hivatások vasárnapja

2016. április 17.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Szombat (április 23.):      Szent Adalbert püspök és vértanú emléknapja

 

 

  1. Április 17-én, vasárnap perselyadományainkkal a hivatások ügyét segítjük. Isten fizesse meg jószándékú adományaikat!

 

  1. Április 20-án, szerdán érkezik hozzánk Püspök atya. Kérem a Testvéreket, minél többen hallgassuk meg értékes gondolatait 1700 órától az Evangélikus Gyülekezeti teremben. (Tab, Kossuth Lajos u. 57.)

 

  1. Április 21-én, csütörtökön 1700 órára hívom a bérmálkozókat a plébániatemplomba a bérmálás szertartásának próbájára. Hitoktatóink jelenlétére feltétlen számítok.

 

  1. Április 22-én, pénteken 1600 órától tartjuk a bérmálás főpróbáját a plébániatemplomban, majd 1700 órától végzik el a szentgyónásukat a bérmálkozók, bérmaszülők, szülők és a rokonok. Hitoktatóink jelenlétére feltétlen számítok.

 

  1. Április 23-án, szombaton kérem, hogy a bérmálkozók 1500 órára érkezzenek meg a plébániatemplomba. A papság és az egyházközség képviselőtestületének tagjai a katolikus iskolánál gyülekeznek, innen vonulunk majd a templomba. A testületi tagok jelenlétére feltétlen számítok! A bérmálás 1600 órakor kezdődik. Szeretettel kérem, hogy a püspök úr és az atyák vendégül látását sütemények sütésével támogassák!

 

  1. Kérem, hogy akik jelentkeztek a La Salette - Lourdes zarándoklatra, a második részt (240 euró) fizessék be április 30-ig a plébánián.

 

  1. Április 21-22-én, csütörtökön és pénteken 8-16 óráig lesz a beíratás a katolikus óvodában az óvodavezetőnél. Szeretettel várjuk az óvodás korú gyermekeket.

 

 

  1. Előre hirdetem, hogy május 1-jén, vasárnap a 1100 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk az elsőáldozást. Kérem a Testvéreket, imádkozzanak és ünnepeljenek velünk együtt.

 

  1. Ferenc pápa április 24-én, vasárnap Európa minden katolikus templomában külön gyűjtést kezdeményez az ukrajnai rászorulók támogatására. Ezért ezen a napon a perselyadományaink ezt a célt szolgálják.

 

  1. Új Ember és Keresztény Élet újságokat vigyük el az újságos polcról.