Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


hirdetések - C. Húsvét 5. vasárnapja

2016.05.17

Húsvét 5. vasárnap

2016. április 24.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (április 25.):           Szent Márk evangélista ünnepe

Péntek (április 29.):                  Sienai Szent Katalin szűz és egyháztanító ünnepe

EURÓPA TÁRSVÉDŐSZENTJE

 

 

  1. Április 24-én, vasárnap Ferenc pápa kezdeményezésére országos gyűjtés van az ukrajnai rászorulók támogatására. Az adományaikat továbbítjuk az egyházmegyei központba.

 

  1. Április 28-án, csütörtökön 1630 órára hívom az elsőáldozókat a plébániatemplomba az elsőáldozás próbájára. Hitoktatóink jelenlétére feltétlen számítok.

 

  1. Április 30-án, szombaton 1000 órától tartjuk az elsőáldozás főpróbáját a plébániatemplomban, ezután az elsőáldozók, szüleik és a rokonok elvégzik szentgyónásukat. Hitoktatóink jelenlétére feltétlen számítok.

 

  1. Kérem, hogy akik jelentkeztek a La Salette - Lourdes zarándoklatra, a második részt (240 euró) fizessék be április 30-ig a plébánián.

 

  1. Május 1-jén, vasárnap a 1100 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk az elsőáldozást. Kérem a Testvéreket, imádkozzanak és ünnepeljenek velünk együtt.

 

  1. Május 1-je, elsővasárnap. A bábonyi kápolnában is lesz szentmise 1500 órakor. 1700 órakor a plébániatemplomban Szentségimádást tartunk Magyarország, egyházmegyénk, egyházközségeink lelki megújulásáért, valamint papi és szerzetesi hivatásokért, 1800 órakor pedig szentmise lesz.

 

  1. Május a Szűzanya hónapja, az esti szentmisék (hétfő, kedd, csütörtök, péntek, és vasárnap) előtt 1730 órától májusi litániát imádkozunk. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket!

 

  1. Május 18-án, szerdán kezdődik a La Salette - Lourdes zarándoklatunk. Hajnali 200 órakor indulunk a Galéria elől, és kérem, hogy mindenki legalább egy negyed órával előbb legyen ott. Hozzanak a buszra esetleg papucsot, párnát, hogy kényelmesebb legyen. Előre láthatóan jó idő lesz, de azért egy esernyő vagy esőkabát és egy könnyebb kabátocska is szükséges. A belépő jegyek árát mindenki a buszon fogja fizetni az idegenvezetőnek. Akik még nem fizették be a második részt, kérem, április 30-ig tegyék meg (240 euró)!

 

  1. Új Ember és Keresztény Élet újságokat vigyük el az újságos polcról.