Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C. Húsvét 7. vasárnapja

2016.05.17

Húsvét 7. vasárnapja

Urunk mennybemenetelének főünnepe

 

2016. május 8.

 

 

  1. Május a Szűzanya hónapja, az esti szentmisék (hétfő, kedd, csütörtök, péntek, és vasárnap) előtt 1730 órától májusi litániát imádkozunk. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket!

 

  1. Hálásan köszönöm meg a hitoktatóknak és a felkészítő tanároknak, a szülőknek és minden segítőnknek, hogy az elsőáldozás lebonyolításában részt vettek. Köszönöm, hogy tudtak még több időt szakítani az idő és örökkévalóság Urának! Jó Isten áldása legyen a jutalmuk!

 

  1. Május 18-án, szerdán kezdődik a La Salette - Lourdes zarándoklatunk. Hajnali 200 órakor indulunk a Galéria elől, és kérem, hogy mindenki legalább egy negyed órával előbb legyen ott. Hozzanak a buszra esetleg papucsot, párnát, hogy kényelmesebb legyen. Előre láthatóan jó idő lesz, de azért egy esernyő vagy esőkabát és egy könnyebb kabátocska is szükséges. A belépő jegyek árát mindenki a buszon fogja fizetni az idegenvezetőnek.

 

  1. Május 12-én, csütörtökön az esti szentmise utánra összehívom az egyházközségünk területéről azokat, akik a plébániatemplom búcsújának szervezésében és lebonyolításában szívesen kivennék részüket. Gondolok itt a falvak képviseletére, az ágakat szedőkre, a sátorállítókra, a sátordíszítőkre és mindazokra, akik vállalnának feladatot. A búcsú május 29-én, vasárnap a 1000 órakor kezdődő szentmise keretében lesz.

 

  1. A plébániatemplom búcsúján, elsőáldozó ruhában várom a gyerekeket, valamint hitoktatóimat 915 órára, hogy a mise előtt tudjunk még próbálni! Kérem, hogy virágszirmokat kis kosárban hozzanak magukkal, amelyet majd az Oltáriszentség előtt hintenek!

 

  1. Május 15-e Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának az ünnepe. Az ünnep mindkét napján vasárnapi miserendet tartunk. Szombaton 1800 órakor Megyeren, vasárnap 800 órakor Lullán, 930 órakor Torvajon, 1100 és 1800 órai kezdettel Tabon, hétfőn 800 órakor Sérsekszőlősön, 930órakor Zalán, 1100 és 1800 órakor Tabon kezdődnek a szentmisék.

 

  1. Új Ember és Keresztény Élet újságokat vigyük el az újságos polcról.