Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C. Karácsony- Urunk születése

2016.12.28

Urunk születése - Karácsony

2016. december 25.

 

         Ünnepek és emléknapok:

         Hétfő                   (december 26.)         :         Szent István első vértanú ünnepe

         Kedd          (december 27.):                  Szent János apostol ünnepe

         Szerda        (december 28.):                  Aprószentek, vértanúk ünnepe

Péntek       (december 30.):                  A Szent Család: Jézus, Mária, József ünnepe

         Szombat     (december 31.):                  Szent I. Szilveszter pápa emléknapja

 

  1. Hálásan köszönöm a hívek szép számú részvételét karácsony ünnepi szentmiséin. Lélekemelő volt együtt ünnepelni.
  2. December 31-én, szombaton 1700 órai kezdettel tartjuk a Hálaadást, és a szentmise keretében beszámolok a plébánia területén az elmúlt évben történt főbb eseményekről. Hálát adunk Istennek a sok-sok kegyelemért, az örömökért és a nehézségekért is.
  3. Január 1-je, vasárnap Újév napja, Szűz Mária Istenanyaságának főünnepe. PARANCSOLT ÜNNEP, a szentmisén való részvétel bűn terhe alatt kötelező. Szentmisék rendje: 1100 és 1800órai kezdettel Tabon, 1230 órakorkor Sérsekszőlősön és 1400 órakor Zalán.
  4. Január 6. első péntek, délelőtt a betegek látogatását végzem.
  5. Január 6-án, pénteken Urunk megjelenése - Vízkereszt főünnepe. PARANCSOLT ÜNNEP, a szentmisén való részvétel bűn terhe alatt kötelező. Szentmisék lesznek 800 és 1800 órakor a plébániatemplomban. Az esti szentmise előtt fél órával, 1730 órától gyónási alkalmat biztosítunk.
  6. Aki szeretne a jövő évben szentmisét mondatni, az jelezze az időpontot minél előbb. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak.
  7. Egyházközségünkben megrendezzük a IV. Egyházi bálunkat. A bál bevételét templomaink felújítására ajánljuk fel, természetesen a községekből és a plébániatemplomból érkezettek arányában. Többen kérdezték és jelezték, hogy jönnének, ezért a nagy érdeklődésre való tekintettel mindenkit kérek, hogy időben jelentkezzen a kellemetlenségek elkerülése miatt. A bál időpontja február 4-e, helye az önkormányzati iskola ebédlője. Jegyeket már lehet vásárolni Hajduné Kocza Veránál a Bútorboltban, Vidáné Ildinél a Húsboltban, a Fodrászatban Tóthné Schell Krisztinánál, valamint a plébánián vagy a sekrestyében.
  8. A Keresztény Élet újság ára 9360 Ft/év, az Új Ember újság ára 12400 Ft/év és az Adoremus 7080 Ft/év. Kérem, akik feliratkoztak, hogy a jövő évre is szeretnének előfizetni, az éves díjat fizessék be a sekrestyében január 29-ig.