Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - C. Krisztus Király vasárnapja

2016.12.04

Krisztus Király vasárnapja

2016. november 20.

 

Ünnepek, emléknapok:

Hétfő (november 21.):                A Boldogságos Szűz Mária bemutatása a

templomban emléknap

Kedd (november 22.):                 Szent Cecília szűz és vértanú emléknapja

Csütörtök (november 24.):                   Dung-Lac Szent András áldozópap és társai

                                               vértanúk emléknapja

 

  1. November 20-án, vasárnap országos gyűjtés van a Karitász javára, amely adományokkal a rászorulókat támogatja Anyaszentegyházunk!
  2. Krisztus Király vasárnapja van az egyházi év utolsó vasárnapja. A szentmise végén ünnepélyesen kitesszük az Oltáriszentséget, elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát a felajánló könyörgéssel együtt. Akik ezen az ájtatosságon részt vesznek teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel.
  3. November 20-án, vasárnap a torvaji templomban 1500 órakor kezdődik a szentmise.
  4. Immár hagyományosan az idei évben is megrendezzük az adventi vásárt, amelynek bevételét jótékony célra fordítjuk. Célunk, hogy a vásárban minél több gyermek pihenését segítsük plébániai táborunkban. A vásárban árult portékákat saját kezűleg készítjük. Kéréssel fordulunk Önökhöz, ha kedvet éreznek, vagy támogatni szeretnék ezt a kezdeményezést, kérjük, segítsenek. Olyan saját kezűleg készített dísztárgyat, apróságot (képeslap, apró játék, gyöngyékszer, kopogtató, asztali dísz, karácsonyfadísz, könyvjelző stb.) kérünk, melyet a vásáron árusíthatunk. Ezeket a tárgyakat eljuttathatják hozzánk, a katolikus iskolában Tóthné Margóhoz vagy a plébániára. A fíliákat is kérjük, ahogy az elmúlt évben is, készítsenek ajándékokat, és őket is várjuk nagy szeretettel.

Adventi vásárok időpontja:

November 26-án, szombaton 16- 18 óráig a templomkertben rossz idő esetén az iskolában.

November 27-én, vasárnap 10-12 ig a templomkertben, rossz idő esetén az iskolában.

December 19-én, hétfőn 15-19 óráig a város Főterén.

 

  1. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új Ember, illetve Keresztény Élet újságokat előfizetni, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újság előfizetést a jövő évre – mint idén is – csak a teljes díj befizetésével áll módunkban elfogadni. Az éves díjakról hamarosan tájékoztatom a Testvéreket.
  2. Adventi zenei áhítatok lesznek a testvéregyházakkal együtt szombatonként 1700 órától a templomokban. Ezen alkalmak előtt a város főterén ökumenikus gyertyagyújtás lesz 1630-tól, majd közösen vonulunk az áhítatok helyszínére. Az első zenei áhítatra november 26-án, szombaton kerül sor a plébániatemplomban. A zalaegerszegi CATERINA KAMARAKÓRUS lesz a vendégünk. Adventi gondolatokat mond Sándor Zoltán református lelkipásztor. Tiszteljük meg egymást, intézzük úgy, hogy ezen alkalmakon részt tudjunk venni! Szeretettel kérem a testvéreket, hogy sütemények sütésével támogassanak bennünket, hogy vendégeinket köszönetünk jeleként megkínálhassuk. Ezen alkalommal csak a fellépőket hívjuk a szeretetvendégségre!
  3. Előre hirdetem, hogy december 5-én, hétfőn Tabon tartjuk a fiatal papok találkozóját, 11 órakor kezdődik az ünnepi szentmise. Ez a nap lesz egyben a katolikus iskola lelkinapja is karácsonyra készülve. Kérem a Testvéreket, akinek van lehetősége egy kis süteménnyel, illetve rágcsálnivalóval szíveskedjenek segíteni, hogy az Atyákat méltó módon vendégül láthassuk, amelyet előre is hálásan köszönök.