Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - Krisztus Király vasárnapja

2019.12.02

Krisztus Király vasárnapja

 

2019. november 24.

 

Szombat (november 30.):            Szent András apostol ünnepe

 

 

  1. November 24-én, vasárnap országos gyűjtés van a Karitász javára, amely adományokkal a rászorulókat támogatja Anyaszentegyházunk.

 

  1. Krisztus Király vasárnapja van, az egyházi év utolsó vasárnapja. A mai szentmise végén ünnepélyesen kitesszük az Oltáriszentséget, elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát a felajánló könyörgéssel együtt. Akik ezen az ájtatosságon részt vesznek, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel.

 

  1. Akik a jövő évre is szeretnének Új Ember, Keresztény Élet, Adoremus újságokat előfizetni, kérem, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újságelőfizetést a jövő évre csak a teljes összeg (éves díj) befizetésével áll módunkban elfogadni.

 

  1. Adventi zenei áhítatok lesznek a testvéregyházakkal együtt szombatonként 1700 órától a templomokban. Ezen alkalmak előtt a város főterén ökumenikus gyertyagyújtás lesz 1630-tól, majd közösen vonulunk az áhítatok helyszínére. Tiszteljük meg egymást, intézzük úgy, hogy ezen alkalmakon részt tudjunk venni!

 

  1. Betegségem miatt a falvakban a szentmisék rendje a következőképpen alakul:

 

December 1-jén 800-kor Lulla, szentmise Bálint Gábor atya

December 1-jén 930-kor Megyer, szentmise Bálint Gábor atya

 

Tabon, Lajos atya végzi a szolgálatokat hétköznap és vasárnap is a szokott időben. Temetés ügyben Szalai Tamás andocsi plébános urat keressék.