Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - Szent család vasárnapj

2018.01.19

Szent Család Vasárnapja

Jézus, Mária és József

2017. december 31.

 

        

         Hétfő (január 1.):                      SZŰZ MÁRIA ISTEN ANYJA

                                                        PARANCSOLT ÜNNEP

Kedd (január 2.):                      Nagy Szent Vazul és Nazianzi Szent Gergely

püspökök és egyháztanítók emléknapja

         Szombat (január 6.):                 Urunk megjelenése, VÍZKERESZT

                                                        PARANCSOLT ÜNNEP

 

  1. Január 1-je hétfő, Újév napja, Szűz Mária Istenanyaságának főünnepe, PARANCSOLT ÜNNEP, szentmisén való részvétel bűn terhe alatt kötelező. Szentmisék lesznek Tabon 1100 és 1800órakor.
  2. Január 5-én első péntek. Délelőtt a betegek látogatását végzem, 1730 órától gyóntatás, majd 1800 órától szentmise lesz.
  3. Január 6-án, szombaton Urunk megjelenése, Vízkereszt főünnepe. PARANCSOLT ÜNNEP, a szentmisén való részvétel bűn terhe alatt kötelező. Szentmisék lesznek Tabon a plébánia templomban 800 és 1800 órakor.
  4. Aki szeretne a jövő évben szentmisét mondatni, az jelezze az időpontot minél előbb. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak.
  5. Egyházközségünkben megrendezzük a V. Egyházi bálunkat. A bál bevételét templomaink felújítására ajánljuk fel. Többen kérdezték és jelezték, hogy jönnének, ezért a nagy érdeklődésre való tekintettel mindenkit kérek, hogy időben jelentkezzen a kellemetlenségek elkerülése miatt. A bál időpontja február 3., helye az állami iskola ebédlője. A belépő ára 5000 Ft/fő, támogatói jegy 2500 Ft-os áron vásárolható. Jegyeket január 11-én, csütörtökön lehet vásárolni a Plébánián 1400 – 1630 óra között.
  6. Január 7. elsővasárnap, Urunk megkeresztelkedésének főünnepe. 1300 órakor a bábonyi kápolnában is lesz szentmise. Tabon a plébániatemplomban 1700 órától szentségimádást tartunk Magyarország, egyházmegyénk és egyházközségünk lelki megújulásáért.

 

  1. A Keresztény Élet újság ára 10.440 Ft/év, az Új Ember újság ára 14.400 Ft/év és az Adoremus 8.080 Ft/év. Kérem, akik feliratkoztak, hogy a jövő évre is szeretnének előfizetni, az éves díjat fizessék be a sekrestyében január 28-ig.