Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések -C. 2016. Nagyböjt 3. vasárnap

2016.02.26

Nagyböjt 3. vasárnap

2016. február 28.

 1. Február 28-án, vasárnap országos gyűjtés van a katolikus iskolák javára. Így adjuk majd perselyadományainkat, amelyet hálás szívvel köszönök!
 2. Zarándoklatot hirdetek az irgalmasság évében március 13-án, vasárnap a homokkomáromi Szűzanya kegyhelyéhez. Ezen a helyen minden hónapban 13-án engesztelő szentmisét tartanak.  Ennek a szentmisének a megtartására engem kértek fel, mely külön öröm számomra, mert lelkileg is érintett vagyok, mivel papi hivatásom innen gyökerezik. Szentelésem után az első misémet is itt tartottam.

Program:

Indulás: 1500 órakor a Galéria előtti parkolóból.

     1700 órakor a kegyhelyen keresztút.

     1830 órai kezdettel szentmise, majd rögtön utána

                 gyertyás körmenet.

            kb. 2030 óra körül indulás haza.

     Jelentkezni lehet a plébánián személyesen, vagy a sekrestyében.

A várható útiköltség: 2000 Ft/fő.

Szeretettel hívom és várom a Testvéreket erre az útra, tartsanak velem!

 1. Előre hirdetem, hogy a nagyböjti 3 napos lelkigyakorlatunk időpontja: március 6-7-8. (vasárnap, hétfő, kedd). Mindhárom nap 1800 órakor kezdődik a szentmise, amely előtt 1700órától gyónási alkalmat biztosítunk. A lelkigyakorlat vezetésére Világos Krisztián püspöki megbízott, bárdudvarnoki plébánost, a Porta Pacis Lelkigyakorlatos Ház igazgatóját kértem fel. Kérem, apostolkodjunk ez ügyben, hogy minél nagyobb számban együtt lehessünk, felkészülve legnagyobb ünnepünkre, a Húsvétra.
 2. Március 3-án, csütörtökön 1630 órakor a torvaji templomban gyóntatás, majd 1700 órakor szentmise lesz. 1800 órakor Lullán gyóntatás, majd 1830 órai kezdettel szentmise lesz.
 3. Március 4-én elsőpéntek, délelőtt a betegek látogatását, gyóntatását végzem.
 4. Március 5-én, szombaton a megyeri templomban 1500 órakor lesz a szentmise, előtte gyónási alkalmat biztosítunk.
 5. Nagyböjt péntekjein 1715 órától keresztutat járunk. Szeretettel kérem, hogy minél többen vállaljanak imádkozni egy-egy keresztúti stációt. Feliratkozni a sekrestyében lehet.
 6. Kedves Testvérek, ne felejtsenek el rendelkezni személyi jövedelemadójuk 2 x 1 %-ról. Az egyik 1%-ot a Magyar Katolikus Egyház támogatására javasoljuk, melynek technikai száma 0011.
 7. Otthon lévő betegek húsvéti gyóntatását bejelenthetik a sekrestyében és a plébánián. Csak azokhoz áll módomban elmenni, akik ezt kérik. Tisztelettel kérem, adjuk tovább!
 8. Szeretettel kérem a Testvéreket, jelentkezzenek Passió éneklésére a kántor úrnál. Nem elfelejtve, ez egy szép szolgálat, mert aki énekel, az kétszeresen imádkozik.
 9. Húsvéti virágokra szánt adományaikat köszönettel fogadjuk a sekrestyében, valamint a kihelyezett perselyben.
 10. Egyházközségi zarándoklatot hirdetek, 2016. május 18-24 között La Salette – Lourdes útvonalon. Jelentkezni március 27-ig lehet, 250 euró előleg befizetésével a sekrestyében vagy a plébánián. Részletek a faliújságon találhatók.