Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Húsvét 5. vasárnap

2014.05.18

 Húsvét 5. vasárnap

2014. május 18.

Ünnepek, emléknapok:

Szombat (május 24.):Szűz Mária, a keresztények segítsége emléknap

 

1)      Lullán, Torvajon és Tabon lesznek szentmisék a szokott időpontokban. Jövő szombaton pedig a Megyeri templomban este 6 órakor.

 

2)     Május a Szűzanya hónapja, az esti szentmisék (hétfő, kedd, csütörtök, péntek, és vasárnap) előtt fél 6 órától májusi litániát imádkozunk, szeretettel hívom és várom a Testvéreket!

 

3)     Június 28-án (szombaton) a délelőtt fél 11 órás szentmise keretében a Kaposvári Székesegyházban Balás Béla megyéspüspök diakónussá szenteli a közösségünkhöz tartozó Németh Zsolt kispapunkat, amely ünnepünkre kellő számú jelentkező esetén autóbuszt indítunk. Jelentkezni a sekrestyében lehet!

 

4)      Egyházközségi zarándoklatot hirdetek Lengyelországba július 16-19 között, indulás kora reggel, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Lengyelországba, II. János Pál pápa szülőhelyén, Wadovicében megtekintjük a szent pápa emlékére berendezett kiállítást, szülőházat, szentmise. Vacsora, szállás Krakkóban. 2. nap reggeli után, délelőtt Lagiewniky-Isteni irgalmasság Bazilika, Fausztina nővér kultuszával ismerkedünk, imádkozunk a sírjánál, szentmise a magyar kápolnában, majd városnézés Krakkóban- várnegyed, óváros. Késő délután látogatás a világon egyedülálló Wieliczkai sóbányában. Vacsora, szállás. 3. nap reggelit követően, Czestochovába utazunk, amely Lengyelország legnagyobb zarándok központja, ismerkedés a kegyhellyel,a pálos rend történetével, szentmise. Szállás Zakopaneban, a lengyel Tátra fővárosában. Vacsora. 4. nap reggeli, majd szentmise a Hála templomában (II. János Pál ellen elkövetett merénylet után építették), mely a legszebb épülete Zakopanénak, séta a Gurál piacon, azután hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés a késő esti órákban. Részvételi díj: 55.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz közlekedést, idegenvezetést, szállást 3 éjszakára félpanzióval, 2-3 ágyas szállodai szobákban. A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítást, belépődíjakat  (kb. 70 PLN) Jelentkezési határidő: 2014. június 15.

Jelentkezni lehet: a sekrestyében és a plébánián!

 

5)     Előre hirdetem, hogy gyermekeinknek megszervezzük az első plébániai táborunkat, amelynek helyszíne a Háromfai plébánia lesz. A tábor időpontja: 2014. július 28-tól augusztus 2-ig tart. Várom a 10-14 éves gyermekek jelentkezését a Katolikus iskolában Tóthné Margónál, az Önkormányzati iskolában Csirke Erikánál, valamint nálam a plébánián. A tábor összköltsége nagyon kedvezményesen 8000 Ft/fő, amely természetesen tartalmazza az utazást, a napi 4x-i ellátás valamint a szállás és egyéb programok költségeit is. Jelentkezni lehet a tanév végéig az összeg befizetésével a fenti személyeknél.

Bővebb információt olvashatnak a plébánia honlapján, a www.tabiplebania.hu címen valamint a faliújságokon.