Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Húsvétvasárnap

2014.04.19

 Húsvétvasárnap

Krisztus Urunk feltámadása

2014. április 20.

1)     Ma Húsvétvasárnapja van Urunk feltámadásának ünnepe, szentmise lesz a Megyeri templomban 13 órakor.

2)     Húsvéthétfőn Sérsekszőlősön, Zalán és a Plébániatemplomban lesznek szentmisék a szokott időben.

3)     Szombaton a Megyeri templomban lesz szentmise 18 órakor.

4)     Jövő szombaton délelőtt 10 órára hívom és várom az elsőáldozókat, valamint szüleiket és a rokonokat, hogy szentgyónásukat elvégezzék. Ekkor próbálunk a gyerekekkel is. Hitoktatóink jelenlétére feltétlen számítok.

5)     Jövő vasárnap Húsvét 2. vasárnapja az Isteni Irgalmasság vasárnapja, délelőtt 11 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk az elsőáldozást. Kérem a Testvéreket imádkozzanak és ünnepeljenek velünk együtt. A szentmise után a gyerekek vendégül látásához süteményeket szívesen fogadunk, amelyet szombaton délelőtt a templomba hozzanak. Köszönöm szépen!

6)     Május 2-án (péntek-hosszú hétvége) egyházközségi zarándoklatra indulunk Szombathely - Mariazell útvonalon. Program: indulás reggel 5 15-kor a Galéria elől, Szombathelyen megtekintjük a Székesegyházat, majd sétálunk a város főterén majd továbbutazás Máriazellbe. 14 órakor lesz a szentmise, majd keresztutat járunk, amely után szabad program. Kérem a Testvéreket, hogy pontosan érkezzünk meg.

7)     Hálásan köszönöm azok munkáját, akik az ünnepi liturgiák alatt a segítségemre voltak. Külön köszönöm Kántor Úr és a kórus, a sekrestyés, és a gyerekek segítségét. Megköszönöm Dr. Takács Lajos ny. plébános atyának, hogy az ünnepi előkészületben olyan sokat segített, idős-beteg testvéreinket látogatta a falukban, és a gyóntatásban nagy segítségemre volt.

8)     Köszönöm a hívek szép számú részvételét a szent Három napban, hogy átélhettük együtt hitünk mélységét, és a feltámadt Krisztus örömét és békéjét.

9)     Egyházközségi zarándoklatot hirdetek Lengyelországba július 16-19 között, indulás kora reggel, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Lengyelországba, II. János Pál pápa szülőhelyén, Wadovicében megtekintjük a szent pápa emlékére berendezett kiállítást, szülőházat, szentmise. Vacsora, szállás Krakkóban. 2. nap reggeli után, délelőtt Lagiewniky-Isteni irgalmasság Bazilika, Fausztina nővér kultuszával ismerkedünk, imádkozunk a sírjánál, szentmise a magyar kápolnában, majd városnézés Krakkóban- várnegyed, óváros. Késő délután látogatás a világon egyedülálló Wieliczkai sóbányában. Vacsora, szállás. 3. nap reggelit követően, Czestochovába utazunk, amely Lengyelország legnagyobb zarándok központja, ismerkedés a kegyhellyel,a pálos rend történetével, szentmise. Szállás Zakopaneban, a lengyel Tátra fővárosában. Vacsora. 4. nap reggeli, majd szentmise a Hála templomában (II. János Pál ellen elkövetett merénylet után építették), mely a legszebb épülete Zakopanénak, séta a Gurál piacon, azután hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés a késő esti órákban. Részvételi díj: 55.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz közlekedést, idegenvezetést, szállást 3 éjszakára félpanzióval, 2-3 ágyas szállodai szobákban. A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítást, belépődíjakat  (kb. 70 PLN) Jelentkezési határidő: 2014. június 15. Jelentkezni lehet: a sekrestyében és a plébánián!