Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsony utáni 1. vasárnap - 2014. december 28.

2014.12.28

Szent Család vasárnapja

2014. december 28.

 

Csütörtök   (január 1.): Szűz Mária, Isten Anyja PARANCSOLT ÜNNEP

Péntek       (január 2.): Nagy Szent Vazul és Nazianzi Szent Gergely püspökök és egyháztanítók emléknap

 

 

  1. Hálásan köszönöm a hívek szép számú részvételét karácsony ünnepi szentmiséin. Lélekemelő volt együtt ünnepelni.

 

  1. December 31-én este 5 órakor tartjuk a Hálaadást, és a szentmise keretében beszámolok a plébánia területén az elmúlt évben történt főbb eseményekről. Hálát adunk Istennek, a sok-sok kegyelemért, az örömökért és a nehézségekért is.

 

  1. Január 1-je Újév napja, Szűz Mária Istenanyaságának főünnepe, PARANCSOLT ÜNNEP, szentmisén való részvétel bűn terhe alatt kötelező. Szentmisék csak a plébániatemplomban lesznek, délelőtt 11 órakor, és este 6 órakor.

 

  1. Január 2-a péntek első péntek, délelőtt a betegek gyóntatását végzem, az esti szentmise előtt fél órával, fél 6 órától gyónási alkalmat biztosítunk, 6 órakor pedig szentmise lesz.

 

  1. Jövő vasárnap első vasárnap, Bábonyi kápolnában a szentmise elmarad, helyette jövő vasárnap délután 3 órakor lesz! Az esti szentmise előtt 5 órától szentségimádást tartunk, Magyarország és egyházmegyénk, egyházközségünk lelki megújulásáért.

 

  1. Aki szeretne a jövő évben szentmisét mondatni az jelezze az időpontot minél előbb. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak.

 

  1. Egyházközségeinknek megrendezzük a II. Egyházi bálunkat. A bál bevételét templomaink felújítására ajánljuk fel, természetesen a községekből és a plébániatemplomból érkezettek arányában. Többen kérdezték és jelezték, hogy jönnének, a tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel mindenkit kérek, hogy időben jelentkezzen, a kellemetlenségek elkerülése végett. A bál időpontja február 7-e, helye az Önkormányzati iskola ebédlője.