Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsony utáni 1. vasárnap

2013.12.28

 Szent Család vasárnap

2013. december 29.

1)     Hálásan köszönöm a hívek szép számú részvételét karácsony ünnepi szentmiséin. Lélekemelő volt együtt ünnepelni.

 

2) December 31-én este 5 órakor tartjuk a Hálaadást, és a szentmise keretében beszámolok a plébánia területén az elmúlt 6 hónapban történt főbb eseményekről. Hálát adunk Istennek, a sok-sok kegyelemért, az örömökért és a nehézségekért is.

 

3) Január 1-je Újév napja, Szűz Mária Istenanyaságának főünnepe, PARANCSOLT ÜNNEP, szentmisén való részvétel bűn terhe alatt kötelező. Szentmisék csak a plébániatemplomban lesznek, délelőtt fél 10 órakor, és este 6 órakor.

 

4)   Január 3-a péntek első péntek, délelőtt a betegek gyóntatását végzem, az esti szentmise előtt fél órával, fél 6 órától gyónási alkalmat biztosítunk, 6 órakor pedig szentmise lesz.

 

5) Jövő vasárnap első vasárnap, az esti szentmise előtt 5 órától szentségimádást tartunk, Magyarország és egyházmegyénk, egyházközségünk lelki megújulásáért.

 

6)     Előre hirdetem, hogy az idei évtől a jövő vasárnap nem tarthatjuk meg a vízmegáldást, január 6-a PARANCSOLT ÜNNEP lett, szentmisén való részvétel bűn terhe alatt kötelező. Szentmisék lesznek a plébániatemplomban reggel 8 órakor és este 6 órakor.

 

7)  Januártól változnak a szentmisék Bábonyban. Ezentúl csak minden hónap első vasárnapján lesz szentmise délután 3 órától (téli időszámítás), majd este negyed 7-től (nyári időszámítás).

 

8)     Egyházközségeinknek az idei évben először, de hagyományteremtő céllal bált szervezünk. A bál bevételét templomaink felújítására ajánljuk fel, természetesen a községekből és a plébániatemplomból érkezettek arányában. Nagy öröm lenne, ha minél többen együtt tudnánk tölteni egy estét örömben, de annál nagyobb szeretetben. A bál időpontja február 15-e, helye a Katolikus Iskola. A belépő ára 3000 Ft/fő, amely tartalmazza a vacsora árát is. Támogatói jegy is vásárolható 1500 Ft-os áron. Jelentkezni lehet január 15-ig a fíliákban az egyházközségi képviselőknél, illetve Hajduné Kocza Veránál a bútorboltban, valamint a sekrestyében és a plébánián.

 

9) Aki szeretne a jövő évben szentmisét mondatni az jelezze az időpontot minél előbb. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak.

 

10) Akik feliratkoztak, hogy a jövő évre is kérnek Keresztény élet illetve Új ember újságokat, szíveskedjenek befizetni a sekrestyében január 26-ig. A Keresztény élet újság ára 8840 Ft/év, az Új ember újság ára 10400 Ft/év.