Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsony utáni 2. vasárnap

2014.01.04

 Karácsony 2. vasárnapja

2014. január 5.

 

 

1)     A mai vasárnap első vasárnap, az esti szentmise előtt 5 órától szentségimádást tartunk, Magyarország és egyházmegyénk, egyházközségünk lelki megújulásáért.

 

2)     A mai vasárnap a Megyeri, a Sérsekszőlősi, és a Zalai templomok felújítására adjuk adományainkat.

 

3)   Január 6-a Urunk megjelenésének főünnepe PARANCSOLT ÜNNEP szentmisén való részvétel bűn terhe alatt kötelező. Szentmisék lesznek a plébániatemplomban reggel 8 órakor és este 6 órakor.

 

4)     Január 6-án az esti szentmise után összehívom az egyházközség képviselőtestületének tagjait a Katolikus Iskolába egyházközségi gyűlésre. Mindenki megjelenésére feltétlen számítok!

 

5)     Januártól változnak a szentmisék Bábonyban. Ezentúl csak minden hónap első vasárnapján lesz szentmise délután 3 órától (téli időszámítás), majd este negyed 7-től (nyári időszámítás).

 

6)     Egyházközségeinknek az idei évben először, de hagyományteremtő céllal bált szervezünk. A bál bevételét templomaink felújítására ajánljuk fel, természetesen a községekből és a plébániatemplomból érkezettek arányában. Nagy öröm lenne, ha minél többen együtt tudnánk tölteni egy estét örömben, de annál nagyobb szeretetben. A bál időpontja február 15-e, helye a Katolikus Iskola. A belépő ára 3000 Ft/fő, amely tartalmazza a vacsora árát is. Támogatói jegy is vásárolható 1500 Ft/ fő áron. Jelentkezni lehet január 15-ig a fíliákban az egyházközségi képviselőknél, illetve Hajduné Kocza Veránál a bútorboltban, valamint a sekrestyében és a plébánián.

 

7)     Aki szeretne a jövő évben szentmisét mondatni az jelezze az időpontot minél előbb. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak.

 

8)     Akik feliratkoztak, hogy a jövő évre is kérnek Keresztény élet illetve Új ember újságokat, szíveskedjenek befizetni a sekrestyében január 26-ig. A Keresztény élet újság ára 8840 Ft/év, az Új ember újság ára 10400 Ft/év.